Tarih: 29.9.2006 |  Haberler
Hepimiz 82 yaşındayız!

Her 10 Eylül'de olduğu gibi bu yıl da komünistler olarak Türkiye Komünist Partisi'nin kuruluş yıldönümünü coşkuyla kutladık. 
Bugün Esir Yarın Her Şey!
ÜRÜN toplantı salonunda yapılan ve tahminlerimizin üzerindeki katılım dolayısıyla da salona sığmayan kutlamamız komünistlerin her etkinliğinde olduğu gibi uluslararası mücadelenin, kardeşliğin ve dayanışmanın ölümsüz ezgisi Enternasyonal ile başladı.

Ardından değerli bir dostumuz, işçi sınıfımızın ozanı Nazım yoldaşın dizeleriyle yaptığı müzik çalışmasını sundu.

Verilen kısa arada ülkenin dört bir yanından gelen mesajlar okundu. Bir kısım dostumuz sözlü, bir kısmı yazılı mesajlarını iletmişler ve doğum günümüzü ortaklaştırmak için katkılar sunmuşlardı. Mersin'den, Ankara'dan, İzmir'den yazılı olarak, Manisa'dan, Trabzon'dan, Tarsus'tan, Antakya'dan, Batman'dan, Antalya'dan sözlü olarak gelen mesajlar, Türkiye'nin dört bir yanında aynı ruhun yaşadığını, aynı doğum günü coşkusunun attığını gösterdi.

Mesajların okunmasının ardından 10 Eylül ruhuna yaraşır bir sinevizyon gösterisi yapıldı. "TKP Yaşıyor, Savaşıyor" adını taşıyan çalışma Mustafa Suphi'den İ. Bilen'e, Salih Bozışık'tan Mustafa Hayrullahoğluna, tramvay işçilerinden Kemal Türkler'e TKP tarihinden hem destansı hem de derslerle dolu bir geçmişi anlattı.

Bu gösterinin ardından; TKP'nin 82 yıllık geçmişini yarına bağlamanın yöntemlerinin tartışıldığı bir söyleşi gerçekleştirildi. Kimi aykırı fikirlerin dahi özgürce ifade edildiği bu canlı ve hararetli tartışma, parti tarihinde yer alan pek çok olayın hâlâ incelenmeye değer olduğunu da gösterdi.

Gecenin geç saatlerine kadar süren etkinliğimiz, bir yanda 75 yaşındaki yoldaşımızın diğer yanda 15 yaşındaki dostumuzun birlikte 82. yıl pastasını kesip dağıtmalarıyla son buldu.

Kapitalist sistemin çürümüşlüğünü ve insanları zorladığı yalnızlığı aşmanın yolunun birlikten, dayanışmadan ve mücadeleden geçtiğini bir kez daha kafalarda netleştiren bu etkinliğimiz, tüm davetlilerin bu türden toplantıların sayısının artırılması ve yalnızca özel günlerle sınırlandırılmaması talebiyle bitirildi.

YAŞASIN TKP!
YAŞASIN PROLETARYA ENTERNASYONALİZMİ!
SUPHİ, NEJAT ÖNCÜMÜZ YAŞATACAK GÜCÜMÜZ!