Tarih: 30.9.2006 |  Haberler
Bugün esir yarın her şey!

Türkiye Komünist Partisi'nin 85. yılı daha önce ilan edilen saatte Ürün Sosyalist Dergi bürosunda yapılan etkinlikle kutlandı. Kolektif bir biçimde hazırlanan etkinlik saat 18:00'de tüm devrim şehitleri anısına yapılan saygı duruşu ve Enternasyonal marşının okunmasıyla başladı.

 Etkinliğin ilk bölümünde 1920'den günümüze TKP başlıklı bir sunum yapıldı. Günümüzde dünyadaki ve Türkiye'deki gelişmelere değinildikten sonra 1920'den bugüne TKP'nin gelişimi anlatıldı. İkinci olarak söz alan arkadaşımız TKP'nin gençlik üzerindeki etkisinden ve kurduğu gençlik örgütlenmeleriyle sağlanan etkiye ve gençliğin enerjisinin önemine değindi.
         TKP ve Kadınlar başlıklı sunumda ise kadınların kurtuluş mücadelesinin sınıfın kurtuluş mücadelesinden ayrı değerlendirilemeyeceği vurgulandı. Ayrıca Türkiye'de kadınlar üzerindeki baskı ve her türlü ayrımcılığa karşı ilk başkaldırı hareketini yaratanların partili işçi kadınlar olduğundan bahsedildi.
         Birlik ve Dayanışma Hareketi'nin tarihine ilişkin yapılan sunumun ardından TÜM-İGD'nin dününün ve bugünün değerlendirildiği sunum da ise, geleceğe dair umutların hep varolacağı bir kez daha vurgulanmış oldu.
         Okunan şiirlerle birlikte sona eren etkinliğin birinci bölümünden sonra dia gösterisi gerçekleştirildi. Gece için hazırlanan müzik korosunun söylediği türküler ve marşlar hep birlikte coşkuyla söylendi.
         Ürün Sosyalist Dergi'nin genç, yaşlı okurlarının, dostların bir araya gelerek partimizin, en ince hünerimizin 85.yılında devrim ve sosyalizme inanan bizler 1920 ruhuyla bir kez daha haykırıyoruz:
BUGÜN ESİR YARIN HER ŞEY!