Tarih: 30.9.2006 |  Haberler
2006 kapitalizme ve emperyalizme karşı mücadelenin daha da artacağı bir yıl olsun!

 2006 yılı içeride, dışarıda, fabrikada, tarlada, büroda, okulda kapitalizmin sömürüsüne ve emperyalizmin baskısına karşı mücadele eden, kadın-erkek, genç-yaşlı, işçi-köylü bütün emekçilere kutlu olsun!

  2005 yılı Amerikan emperyalizmine karşı mücadelenin dünya çapında yükseldiği, Büyük Ortadoğu Projesi'nin çöktüğü bir yıl oldu. Irak halkının destansı mücadelesi, Filistin halkının Siyonist işgale karşı durmayan direnişi, Afganistan yurtseverlerinin vatan savunması bütün dünyada halkların kurtuluş kavgası için olumlu bir ortam yarattı. Amerikan Emperyalizmi'nin Ortadoğu'ya saplanmasından yararlanan Güney Amerika halkları birbiri ardından harekete geçerek emperyalizme ve yerli oligarşilere karşı yeni mevziler kazandı.
     Türkiye'de emperyalizmin ve yerli tekelci sermayenin özelleştirme saldırısı emekçilerin bütün gayretlerine rağmen hız kazandı. Türkiye ekonomisinin en büyük işletmeleri arasında yer alan Telekom, Tüpraş ve Erdemir yerli ve yabancı sermayeye peşkeş çekildi. TÜSİAD'ın, MÜSİAD'ın, yüksek devlet bürokrasisinin ve işbirlikçi medyanın alkışları arasında AKP Türkiye'yi Avrupa Birliğinin tam boy sömürgesi haline getirecek kölelik anlaşmasına imza attı.
     AKP iktidarı Amerikan emperyalizminin savaş planlarına evet diyeceğinin işaretlerini verdi. Amerikan Genel Kurmayı, CİA, FBİ, İsrail Genel Kurmayı ile Türk Genel Kurmayı arasındaki hızlı görüşme trafiği Suriye ve İran'a karşı yeni saldırı planlarında Türkiye'nin kullanılması tehlikesinin ne kadar büyük boyutlara ulaştığını ortaya koyuyor. Direnişin darbeleri karşısında Irak'ta barınamayacağı anlaşılan Amerikan ordusunun yerine Türkiye'yi yeniden Irak cephesine sürme planları da gündemde.
     Sigortasız ve sendikasız çalıştırılan emekçilerin sayısı gün geçtikçe artıyor. 19. yüzyıl vahşi kapitalizminin kölelik normları günümüzün tipik çalıştırma düzeni haline geldi. Köylülerin yoksullaşması gitgide derinleşiyor. Öğrenciler despotik eğitimin kurbanı olmaya devam ediyor. Toplum içerisinde aykırı her ses ve renge karşı bir linç ortamı yaratılıyor. Düşünce özgürlüğü ayaklar altına alınıyor. 301. madde bütün solun ve aydınların susturulması için zalimce kullanılıyor. Kürt halkının eşitlik ve özgürlük özlemi şovenist provokasyonlarla ezilmeye çalışılıyor. Alevi kardeşlerimiz yine 2. sınıf insan muamelesi görüyor; kendi kültürlerini rahatça yaşamaları engelleniyor. Ermeni kardeşlerimizin yaşadıkları acıları dile getirmeleri bile sorun sayılıyor.
     2006 ülkemizde, bölgemizde ve bütün dünyada kapitalizme ve emperyalizme karşı halkların mücadelesinin daha da artacağı bir yıl olsun! Birlik ve dayanışmamızı güçlendirelim, daha bilinçli ve örgütlü olarak harekete geçelim.

BÜTÜN ÜLKELERİN İŞÇİLERİ VE EZİLEN HALKLARI BİRLEŞİN!
YAŞASIN PROLETARYA ENTERNASYONALİZMİ!
YAŞASIN SOSYALİZM