Tarih: 30.9.2006 |  Haberler
1 Mayıs 2006 birlik, mücadele ve dayanışmanın gücünü gösterdi

Kadın ve erkek on binlerce işçi, emekçi ve emekçi dostu 1 Mayıs 2006'yı görkemli bir yürüyüş ve mitingle İstanbul Kadıköy'de kutladı. İşçi sınıfının enternasyonal birlik, mücadele ve dayanışma günü, komünistlerin, sosyalistlerin, devrimci demokrat ve yurtsever güçlerin şovenist kışkırtmaları boşa çıkararak emekçilerin milliyet temelinde bölünmesini amaçlayan oyunları bozabilecek bilinç ve güçte olduğunu bir kez daha kanıtladı.

Bütün baskılara ve kışkırtmalara rağmen Türk kökenli emekçilerle Kürt kökenli emekçiler ellerini birleştirdi, hep bir ağızdan işçilerin birliğini, halkların kardeşliğini, bütün milliyetlerin eşitliğini dile getirdi. Emekçiler, gençler, aydınlar, Türk, Kürt, Arap ve Fars halklarının Amerikan işgalcilerine öfkesini, bütün dünya halklarının kapitalizme ve emperyalizme karşı devrim özlemini cisimleştirdi. Yerli ve yabancı kapitalist tekellerin açgözlü saldırısıyla her geçen gün tırpanlanan sosyal, ekonomik ve siyasal kazanımlarını koruma ve geliştirme kararlılığını vurguladı. TÜPRAŞ'ın ve sermaye gruplarına peşkeş çekilen büyük işletmelerin tekrar kamulaştırılacağını ve emekçilerin yönetiminde işletileceğini ilan etti. Bağımsızlık, demokrasi ve sosyalizm için mücadele azmini ortaya koydu.

Solun ve ezilen halkların bütün renkleri, bütün dilleri, bütün parti ve örgütleri aynı alanda birlikte istemlerini haykırırken, egemen güçlerin güdümündeki şovenist kampın "Bölücüleri tecrit edin" emrine uyarak 1 Mayıs törenlerini boykot eden İP ve SİP'in hevesleri kursaklarında kaldı. İP'in Tepebaşı'nda, TKP adını kullanan SİP'in Kartal'daki güya "saf ve temiz" gösterileri ruhsuz, cılız ve sönüktü.

Ürün, 1 Mayıs törenlerine Birlik Dayanışma Hareketi ve TÜM-İGD ile birlikte kortej oluşturarak katıldı. Kortej, kadroların birlikte davranma, proletarya enternasyonalizmi temelinde sınıf partisini birlikte ayağa kaldırma, sınıf bilinçli işçilerin örgütlü iradesini birlikte hayata geçirme bilincini yansıttı.

Türkiye Komünist Partisi'nin öncülüğünde DİSK'in, Birlik Dayanışmacıların 1 Mayısları alanlarda yığınsal olarak kutlamaya başladığı 1976'nın 30. yılını geride bıraktık. 2007'de 1 Mayıs katliamının 30. yılında çok daha yığınsal, çok daha örgütlü, çok daha bilinçli bir 1 Mayısı Taksim'de, 1 Mayıs Alanında kutlamak için şimdiden kolları sıvayalım!