Tarih: 30.9.2006 |  Haberler
Kemal Türkler aramızda

Türkiye sendikal hareketinin büyük önderlerinden, DİSK'in kurucusu Kemal Türkler katledilişinin 26. yıl dönümünde mezarı başında anıldı. Türkiye işçi sınıfı tarihinde önemli bir yere sahip olan Kemal Türkler 1967'de DİSK'in kurulmasına öncülük etti, 15-16 Haziran büyük işçi eylemlerinde en ön safta işçilerin liderliğini yaptı ve bu sebeple de burjuvazi tarafından tutuklandı.

1977'ye kadar DİSK'in başkanlığını yapan Kemal Türkler 1 Mayısların kitlesel yapılabilmesi için büyük mücadeleler verdi ve 1 Mayıs 76'nın kitlesel yapılmasına önayak oldu. Sınıf sendikacılığı yönünde yılmadan savaşan Kemal Türkler burjuvazinin hain bir saldırısı sonucu 22 Temmuz 1980'de evinin önünde bir faşistin kurşunlarıyla can verdi. İstanbul'da yapılan cenazesine işçisi köylüsü kadını genci yüz binlerce insan katıldı ve burjuvaziye olan kinlerini haykırdı.

Bu elbette burjuvazinin işçi sınıfına karşı yaptığı ne ilk ne de son saldırıydı. Bugün sendikalı işçileri işten atanlar, halkın mallarını özelleştirmelerle yağmalayanlar, ABD ve İsrail ile işbirliği yapıp masum insanların üzerine bomba yağdırılmasına ortak olanlar aynı zamanda Kemal Türkler'in de katilleridir. Bugün işçilerin sermayeye karşı savaşımında, yaptığı grevlerde, toplu iş görüşmelerinde Kemal Türkler de vardır ve varolacaktır.