Tarih: 30.9.2006 |  Haberler
İsrail Bint Cbeyl'de yenilgiye uğradı

İsrail ordusu Lübnan'a yönelik kara saldırısında ilk büyük yenilgiye uğradı. Ele geçirdiğini ve kesin kontrol altına aldığını iddia ettiği Bint Cbeyl kasabasından 29 Temmuz 2006 Cumartesi günü çekildi. 18 günlük saldırının en kanlı kara muharebesinde Hizbullah gerillalarının başarılı gerilla taktikleri ve kahramanca direnişi sonucunda çok sayıda askerini kaybeden siyonist işgalciler, gerisin geriye kaçmak zorunda kaldılar.


Bint Cbeyl adının Türkçe karşılığı "Dağların Kızı"dır. Lübnan dağlarının kahraman kızı, 1978'de başlayan İsrail işgaline karşı 22 yıl süren yurtsever direnişin de kalesi ve simgesiydi. 1 Eylül 2000'de Lübnan'dan çekilen siyonistler, 12 Temmuz 2006'da Lübnan'a yeniden saldırdılar. Yeniden işgal girişiminin ilk büyük kara harekatında bir haftalık çetin çatışmalar sonrasında Bint Cbeyl'de Lübnan yurtseverlerinin iradesine boyun eğdiler.

Lübnan yurtseverlerinin bu ilk zaferini selamlıyoruz. Onların zaferi Türkiye halkının, Ortadoğu halklarının ve bütün dünya halklarının zaferidir. Bint Cbeyl direnişi, Lübnan işgalinin tekrar püskürtülmesinde ve İsrail'in direnen halklar tarafından kuşatılmasında bir dönüm noktası olacaktır.

İsrail işgal sürüleri kalleşçe saldırılarla sivil halkı katledip Lübnan'ı yerle bir edebilirler ama ülkesini savunan yurtseverler karşısında yenilmeye mahkûmdurlar. İsrail ordusunun, bölgede Amerikan emperyalizminin ve koçbaşı siyonist ırkçılığın siyasi hedeflerini gerçekleştirecek güçten yoksun olduğu bir kez daha ortaya çıkıyor. Irak'ta yüz binlerce insanı katleden Amerikan silahlı kuvvetleri Amerikan emperyalizminin siyasi hedeflerini nasıl gerçekleştiremiyorsa, daha şimdiden yüz binlerce insanı yerinden yurdundan eden İsrail silahlı kuvvetleri de amaçladıkları siyasi hedefe ulaşamıyor. Savaş tarihinin sayısız defa kanıtladığı gibi, siyasi hedefe ulaşamayan silahlı kuvvetler, halka ne kadar büyük zarar verirlerse versinler, stratejik olarak bir hiçtirler.