Tarih: 17.08.2006 |  Haberler
Sömürgeci orduların maşası olmayalım!

Amerikan emperyalizmi ve suç ortakları, Lübnan'ı boydan boya yakıp yıktığı halde direnişi kıramayan, aksine direniş karşısında bozguna uğrayan İsrail'in başaramadığını "uluslararası barış gücü" eliyle gerçekleştirme oyununu tezgâhlıyor. Bu oyuna karşı uyanık olalım.

ABD, İngiltere ve İsrail bloku, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 1701 sayılı kararıyla güçlendirilmesi ve 15000 kişiye çıkarılması öngörülen Birleşmiş Milletler Geçici Gücü UNİFİL'in görevini, karardaki muğlak ifadelerin yardımıyla, yurtsever direniş örgütü Hizbullah'ı silahsızlandırmak ve İsrail'in sınır bekçiliğini yapmak şeklinde yorumlatmaya çalışıyor. İsrail'in askeri ve siyasi yenilgisiyle biten 34 günlük savaşın devamında emperyalist-siyonist blok, yapacağı siyasi ve diplomatik baskılar ve sahneye koyacağı provokasyonlarla, Lübnan'da Lübnan ordusu ile Hizbullah arasında bir iç savaş yaratmayı, uluslararası gücün Lübnan ordusuna yardımcı olma adına Hizbullah'a karşı harekete geçmesini sağlamayı ümit ediyor. Saldırgan blok, böylece uluslararası gücü kendi amaçlarına alet ederek direnişi ortadan kaldırmayı ve İsrail'in yenilgisini telafi etmeyi tasarlıyor.

Hizbullah'ı silahsızlandırmayı ve saldırgan İsrail'e karşı mücadeleyi yasaklamayı hedefleyen her güç, emperyalist ve sömürgeci bir işgal gücü olacaktır. Türkiye, asla böyle bir gücün içinde yer almamalı, ezilen halklara karşı sömürgeci orduların maşası olmamalıdır.

AKP iktidarı İsrail'e karşı laf düzeyinde göstermelik çıkışlar yaparken, Amerikalılar İncirlik üssünden İsrail'e sürekli askeri teçhizat ve cephanelik yardımı yaptılar. Genelkurmayın, dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti'nin denetiminde olması gereken İncirlik, Lübnan halkının öldürülmesinde ve Lübnan'ın yıkılmasında rol aldı. Böylece Türkiye, İsrail'in savaş suçlarına ortak oldu. Yeni suçlara ortak olmak istemiyoruz. Lübnan'a asker gönderilmesi, saldırgan ABD, İngiltere ve İsrail blokunun yeni saldırı planlarına yardımcı olacaktır. Millet Meclisi, Cumhurbaşkanı, AKP hükümeti ve genelkurmay, bütün devlet yetkilileri, Türkiye halkının alnına İsrail siyonizmine bekçilik lekesini sürdürmemelidir. Türkiye halkının yüksek menfaatleri ile direnen Lübnan, Filistin, Irak halklarının ve emperyalist-siyonist saldırı tehdidi altında bulunan Suriye ve İran halklarının menfaatleri ortaktır. Emperyalizmin ve siyonizmin halkları birbirlerine kırdırma oyunlarına geçit vermeyelim. Lübnan'a asker göndermeyelim. Siyonist zalimlere el vermeyelim.