Tarih: 30.9.2006 |  Haberler
Lübnan'a asker göndermeyelim!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan "Risk ve çıkar ikiz kardeştir, risk almazsak bölgedeki çıkarlarımızı koruyamayız" diye buyurdu. Genelkurmay Başkanlığı, "Lübnan'a asker göndermenin riski düşüktür" diye rapor hazırladı.


Ve Genelkurmay'ın desteğini alan AKP hükümeti, Türkiye halkının aksi yöndeki iradesine rağmen, Lübnan'a asker göndermeye karar verdi. Hükümetin bu amaçla hazırladığı izin tezkeresi 5 Eylül 2006'da Millet Meclisi'nde görüşülecek.

Komünistlerin, sosyalistlerin, sol, laik milliyetçi ve İslamcı çevrelerden yurtseverlerin, işçi ve kamu emekçisi sendikalarının, mimar ve mühendis odalarının, köylü örgütlerinin, gençlik derneklerinin, toplumun değişik kesimlerini temsil eden demokratik kitle örgütlerinin, Millet Meclisi'ndeki ana muhalefet partisi CHP'nin ve Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in, kısacası Türkiye halkının en geniş kesimlerinin karşı çıkmasına aldırmayan hükümetin ve genelkurmayın Türkiye'yi işgalci İsrail'in sınır bekçiliğine mahkûm edecek bu kararına karşı daha da kararlı ve örgütlü şekilde mücadele edelim. Gözü kâr hırsıyla kararmış TÜSİAD ve MÜSİAD üyesi işadamlarının, emperyalizmin gücüne iman etmiş militaristlerin, büyük kapitalist medyanın vicdansız kalemşorlarının, her ne pahasına olursa olsun kapitalist Batı'yla ve Ortadoğu'daki işbirlikçi rejimlerle kol kola olmayı iktidarda kalmanın şartı sayan politikacıların elbirliğiyle kurdukları bu büyük tuzağı boşa çıkaralım.

Kapitalist egemenler, mahşerin kapısını daha önce iki kez araladılar. Amerikan emperyalizminin Irak seferine katılma amaçlı 1 Mart 2003 tezkeresini kabul ettiremediler. Irak işgaline katılmayı ve direniş karşısında zorlanan Amerikan askerlerine siper olmayı öngören 7 Ekim 2003 tezkeresini uygulayamadılar. Şimdi mahşerin kapısını üçüncü kez zorluyorlar. Onları bir kez daha yenilgiye uğratalım. Böylece, Türkiye halkının ve Ortadoğu'nun bütün mazlum halklarının kardeşliğini koruyalım, en hayati menfaatlerini savunalım. 1 Eylül Dünya Barış Gününün ruhunu, İsrail işgal ordusunun Lübnan'da yapamadığı pis işleri uluslararası güce yaptırma hayalini kuran ABD-İngiltere-İsrail blokunun maşalığına talip olanları durdurarak yaşatalım.