Tarih: 11.09.2006 |  Haberler
Şan olsun TKP'ye

Türkiye Komünist Partisi'nin 86. yılı ülkenin dört bir yanında yapılan etkinliklerle kutlandı. 86 yılık mücadele için ilk etkinlik İstanbul'da yapıldı. İstanbul Beyoğlu'nda bulunan Ürün sosyalist Dergi bürosunda düzenlenen etkinlik saat 17:00'de "Seni Düşünüyorum" şiiri ile başladı.

Daha sonra Karadeniz'de katledilen On Beşler başta olmak üzere tüm devrim şehitleri için 1 dakikalık saygı duruşunun ardından Enternasyonel hep bir ağızdan okundu. TKP Marşı'nın okunmasından sonra etkinliğin panel bölümüne geçildi. Panelde üç ana başlık üzerine konuşmalar yapıldı.

Panelde sözü ilk alan Ahmet arkadaşımız Türkiye Komünist Partisi'nin nasıl kurulduğuna değinerek, sözlerini o günkü dünyanın genel durumu ile bugünün dünyasının genel durumunu karşılaştırarak sürdürdü. Daha sonra 20. yüzyılın ilk çeyreğindeki devrimleri komünistlerin hangi koşullar altında yarattığından bahsederek içinde bulunduğumuz 21. yüzyılın ilk çeyreğinde de bu yüzyılın devrimci önderlerinin çıkması gerektiğinin altını çizdi.

Daha sonra sözü alan Yetgül arkadaşımız Türkiye Komünist Partisi ve Kadın konulu konuşmasında kadın hareketinin ortaya çıkışı ve kadınların maruz kaldıkları baskı ve şiddetin sınıfsal bir çerçevesini çizdikten sonra dünyada kadın hareketini anlattı. Daha sonra Türkiye'deki kadın hareketlerine değinerek TKP'li kadınların kadın hareketini nasıl etkilediklerinin altını çizdi.

En son konuşan Rıza arkadaşımız Türkiye'deki gençlik hareketi üzerine kurduğu konuşmasını TKP'nin gençlik içerisinde yürüttüğü politikalardan bahsederek gençliğin yolunu mutlaka işçi sınıfının yolu ile birleştirmesi gerektiğinin altını çizdi. Soru cevap bölümünden sonra okunan şiirle etkinliğin birinci bölümü sonlandırıldı.

86. yaşımızda yaptığımız etkinliğin ikinci bölümü yine şiirle açıldı. Daha sonra TKP tarihini anlatan bir sinevizyon gösterimi vardı. Sinevizyon gösteriminde TKP'nin kuruluşundan mücadelenin ne zorluklarla bugünlere getirildiğine değinilerek son bir mayısların görüntüleri ile birlikte umudumuzun bu topraklarda gittikçe nasıl daha da yeşerdiği de gösterildi.

Sinevizyon gösteriminden sonra okunan şiirlerin ardından hep bir ağızdan TKP Marşı okunarak etkinlik sona erdirildi.