Tarih: 12.09.2006 |  Haberler
Sen dünümüz, bu günümüz, yarınımızsın!

Nice nice yıllara yoldaşlar, nice nice yıllara. Partimiz TKP' nin 86. kuruluş yıldönümü tüm yoldaşlara, işçi sınıfı ve ezilen halklarımıza kutlu olsun. Dünya ve Türkiye komünist hareketinin en değerli ve en militan kadrolarını yetiştiren TKP kavgaya devam ediyor.


Mersin Ürün Koordinasyonu TKP' nin 86. kuruluş yıldönümünü 10 eylül günü coşkulu bir etkinlikle kutladı. Etkinlik parti ve tüm devrim şehitleri için bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Parti tarihçesinin sunumunun ardından Ürünün 97 yılında yeniden yayın hayatına başlarken yaptığı çağrı yinelendi. Ardından TKP marşı hep bir ağızdan okundu. Partinin kuruluşundan ta bugününe gelen süreci kısaca anlatan bir slayt gösterimi yapıldı.

Günümüz dünyası ve Türkiye'sinde komünistlerin önünde duran görevler nelerdir konulu forum gerçekleştirildi. Özellikle 73 atılımı sürecinde mücadelenin içerisinde bulunan bir yoldaşın anlatıları duygulu anların yaşanmasına yol açarken, hemen forumu takiben sunulan şiir ve müzik dinletisi duyguların coşkulu bir haykırışı idi adeta. Dinletinin ardından etkinlik son bulurken umutların tükenmediğini ve kavganın her şartta süreceğini söyleyen komünistler üzerlerine düşeni yapmakta kararlı olduklarını gösterdiler.

YAŞASIN TÜRKİYE KOMÜNİST PARTİSİ!