Tarih: 30.12.2006 |  Haberler
Şehit Saddam Hüseyin Irak Devriminde yaşayacak!

Arap Baas Sosyalist Partisi Genel Sekreteri ve Irak Cumhurbaşkanı Saddam Hüseyin'in 30 Aralık 2006 Cumartesi günü sabaha karşı Bağdat'ta idam edildiği açıklandı.

Amerikan emperyalizmi işlediği sayısız cinayetlerine böylece bir yenisini ekledi.  Amerikan devlet yetkilileri, Bush ve şürekası, işgalci generaller ve Bağdat'taki işbirlikçi mezhepçi ve şovenist kuklalar bu cinayetin birinci derecede sorumluluğunu taşıyorlar.

Saddam Hüseyin'in idamı, Amerikan sömürgeciliğinin Irak'ta iyice köşeye sıkıştığı, ulusal direnişin aralıksız darbeleri altında stratejik yenilgisinin kesinleştiği koşullarda işlediği, siyasal ve askeri açıdan asla faydasını görmeyeceği beyhude bir cinayettir. Saddam Hüseyin, daha işgalden önce hazırladığı planlarla uzun süreli direnişin temellerini atmış, teslimiyeti kabul etmemiş ve yeraltına geçerek bütün Irak halkına örnek bir onur mücadelesi başlatmıştı. Ne var ki, üç yıl önce Amerikalılara esir düştüğü için ulusal kurtuluş savaşının fiili önderliğini yapamaz duruma gelmişti. Direnişe zindanda ve çıkarıldığı kukla mahkemelerde sürdürdüğü korkusuz ve onurlu tutumuyla katkıda bulunuyordu. Önderleri yok ederek halk hareketini durdurmak mümkün değildir. Saddam Hüseyin'in öldürülmesiyle Irak yurtsever hareketi zayıflamayacak, aksine daha da genişleyecek ve güçlenecektir.

Amerikan emperyalizmine ve İsrail siyonizmine boyun eğmeyen, bağımsızlık ve özgürlük için oğullarının, torununun ve bizzat kendisinin ölümünü göze alan, Irak, Filistin ve bölge halklarının birliğini savunan Saddam Hüseyin, Arap, İslam ve dünya halklarının gönlünde onurlu bir kahraman olarak yaşayacaktır. Eskiden  halklara karşı işlediği pek ciddi suçlar nedeniyle onun emperyalizme karşı sonraki direnişini ve bağımsızlık savaşçısı kimliğini görmezlikten gelenler, dahası emperyalizm borazanlarının ağzıyla onu karalayanlar, diyalektikten ve siyasi deneyimin dönüştürücü gücünden habersiz olduklarını gösteriyorlar.

Türkiye halkı, Irak ve Arap halklarına baş sağlığı diler ve şehit Saddam Hüseyin'in anısı önünde saygıyla eğilir. Irak direnişi Amerikan sömürgecilerini son askerine ve son şirketine kadar kovacak ve özgür ve birleşik bir Irak'ı mutlaka gerçekleştirecektir.

Yaşasın Irak direnişi!
Yaşasın Irak halklarının birliği!
Kahrolsun Amerikan emperyalizmi ve işbirlikçileri!