Tarih: 19.10.2007 |  Bildiri
Savaş tezkeresine hayır!
Yaşasın halkların kardeşliği!


Ülkemizin ve Ortadoğu'nun barışa en çok ihtiyaç duyduğu şu günlerde AKP Hükümeti tarafından meclise gönderilen ve Kuzey Irak'a yönelik sınır ötesi müdahale için hükümete 1 yıllığına yetki veren tezkere 17 Ekim 2007 tarihinde 19 "hayır" oyuna karşılık 507 "evet" oyu ile kabul edildi.


Şemdinli'de sade vatandaşın işyerine bomba atanlara "iyi çocuk" diyenlerin, "yola gelmeyenler için biz de sağa sola bir kaç bomba attırdık" diyen emekli subayların cirit attığı, barış olasılıklarının bir çırpıda yok sayıldığı ve Kürtleri ezmeye dönük politikalara hız verilen bir ülkede "terörü durdurmak" maskesiyle böyle bir tezkere çıkarılmasının ne anlama geldiği malumdur. Resmen Irak ve civarı için söylense de, Kuzey Irak'taki Kürt yönetimine dönük olduğu bilinen bu tezkere, egemenlerin bölgedeki başka kirli emellerini de açığa çıkarır niteliktedir.

Ne yazık ki, ülkemiz egemenlerinin çözümden tek anladığı balyozla vurmak. Sermaye çevreleri, kendi insanının ve kardeş Ortadoğu halklarının kanları üzerinden kendisine yeni sömürü alanları bulma ve yeni yeni kârlar elde etme peşinde koşmaktadır.

Bu tezkere ne emekçi halkımıza ne de Ortadoğu'daki kardeşlerimize herhangi bir fayda getirmez. Aksine halklar arasına yeni düşmanlıklar sokacak, kardeş cinayetlerine vesile olacaktır.

Ürün Sosyalist Dergi olarak kardeşliğe silah sıkmak anlamına gelen bu tezkereyi kınıyor ve reddediyoruz.

Eğer hedefiniz gerçekten terörü durdurmaksa en büyük terörist olan ABD'nin ülkemizdeki üslerini kapatın. ABD'nin ve onun ileri karakolu İsrail'in her gün onlarca sivilin kanına girmesine karşı çıkın. Irak işgaline karşı çıkın ve Filistin'nin yanında olun. Halkların kardeşliğini temel alan bir dış ve iç politik hattı savunun, hayata geçirin. Ortadoğu ve dünya halklarının başına bela olan emperyalistlerle işbirliği yaparak hangi terörü durduracaksınız?

Biz milletvekillerini Meclis'e kardeşliği güçlendirmeleri, akan kanı durdurmaları, bu güzelim ülkemizin çok zengin kaynaklarını emekçilere, yoksul halka adil ve eşit bir şekilde dağıtmaları için gönderdik. Akan kanlara yeni yeni kurbanlar vermeleri için değil. Savaş çığırtkanlarının değirmenine su taşımaları için değil. Silahtan beslenenlerin karşısında sus pus olmaları için değil.

Halkımız yeni acılar, yeni savaşlar istemiyor. Sadece emekçi çocuklarının öldüğü, öldürdüğü haksız savaşları istemiyor. Zenginler binlerce davetliyle çocuklarının düğününü yaparken, kendi çocuğu için bir tek mezar yerinin reva görülmesini istemiyor. Ülkemizin ve bölgemizin acilen barışa ihtiyacı var. Yeni savaş cephelerine değil.

Yaşasın Halkların Kardeşliği!
Kahrolsun ABD!
Yaşasın Irak halklarının emperyalizme karşı direnişi!