Tarih: 12.11.2007 |  Haberler
Büyük Ekim Sosyalist Devrimi etkinliği gerçekleştirildi

Büyük Sosyalist Ekim Devrimi'nin 90. yılını kutlamak için gerçekleştirdiğimiz etkinlik 11 Kasım Pazar günü coşkulu bir şekilde gerçekleştirildi.


İki bölümden oluşan etkinlik Ekim Devrimi gerçekleştirenler başta olmak üzere, devrim ve sosyalizm davasında yitirdiğimiz bütün yoldaşlarımız için gerçekleştirilen bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Saygı duruşu sırasında hep bir ağızdan Enternasyonal Marşı okundu.

Etkinliğin birinci bölümünde Büyük Sosyalist Ekim Devrimi ile ilgili bir söyleşi gerçekleştirildi. Ekim Devrimi'nin nasıl gerçekleştirildiği, kendi halkına ve dünya halklarına hangi kazançları sağladığı, Devrimin gerçekleştirilmesinden ve Sovyetlerin yıkılmasından hangi derslerin çıkarıldığını, Sovyetler Sosyalist Cumhuriyetler Birliği'nin yıkılmasının sonuçları gibi konuları kapsayan söyleşi 15 dakikalık çay arasıyla son buldu.

Etkinliğin ikinci kısmında "Dünyayı Sarsan On Gün" adlı belgesel-film gösterimi gerçekleştirildi. Film gösteriminin ardından okunan TKP Marşı ile etkinlik son buldu.