Tarih: 16.11.2007 |  Haberler
Rahat uyuyun yoldaşlar
Adınız ve andınız yaşıyor!


Özgürlük, eşitlik ve adalet için binlerce yıldır verdiğimiz kavgada yitirdiğimiz yoldaşlarımızdan Mustafa Asım Hayrullahoğlu (Deniz Yoldaş), İsmail Bilen ve Talip Öztürk'ü andık.


Bugün (16.11.07), saat 11:00'da Kulaksız Mezarlığı'nda başlayan anma törenimiz devrim şehitleri için yapılan saygı duruşu ve Enternasyonal Marşı'yla başladı. Birlik Dayanışma Hareketi (BDH) ve Tüm-İlerici Gençlik Derneği'nin (TÜM-İGD) de katıldığı anmada yıllarını bu mücadeleye adamış iki yoldaşımız için konuşma yapıldı. Bu konuşmalarda Mustafa Asım Hayrullahoğlu için ölünceye kadar aldığı görevleri cesurca ve özveriyle yerine getiren, inancını sonuna kadar koruyan, insanlarla sıcak ilişkiler kurabilen ve her dakikasını işçi sınıfı mücadelesine adayan ve yaşamıyla da gelecek devrimcilere örnek bir komünist olması vurgulandı. 73-83 arasında TKP Genel Sekreterliği görevini yapan İsmail Bilen'i de burada andık. İ. Bilen ile ilgili yapılan konuşmada, gözaltı ve tutuklamalardaki ser verip sır vermeyen tutumu vurgulandı. Her zaman disiplinli ve özverili bir çalışma anlayışına sahip olan İsmail Bilen'in 73 Atılımı'nı hazırlamakta ve TKP'nin kitlelere mâl olmasındaki eşsiz rolü anlatıldı.

Ardından Kozlu Mezarlığı'nda Talip Öztürk yoldaşımızı andık. Saat 13:00'da başlayan törende yapılan konuşmalarda Talip Öztürk'ün ilerici öğretmen hareketinin işçi sınıfının yolunda gelişmesini sağlayan Birlik Dayanışma Hareketi'nin içinde yer aldığı belirtildi. 1976'da İstanbul TÖB-DER başkanlığına seçilen Talip Hoca'nın giderek ilerici öğretmen hareketinin önderleri arasında yer aldığının ve komünist kimliğinin vurgulandığı konuşmada, örnek eğitimci ve devrimci kişiliği anlatıldı.

Hep bir ağızdan söylenen TKP Marşı ile son bulan Talip Öztürk'ün anma töreninin ardından aynı mezarlıktaki Ali İhsan Özgür'ün mezarı da ziyaret edildi. Ali İhsan Özgür, TKP 80 öncesindeki yayın organlarından Savaş Yolu Dergisi'nin kuruluşunda sorumlu yazı işleri müdürlüğü yapmıştı. Derginin henüz ilk sayısı çıkmadan faşistler tarafından kaçırılarak öldürülmüştü.

İşçi sınıfı mücadelesine yaşamını adayan bu yoldaşlarımıza verdiğimiz mücadele sözümüzü tekrar yineledik. Onlardan devraldığımız mücadele bayrağını yükseltiyoruz, yükseltmeye devam edeceğiz.


TKP Yaşıyor Savaşıyor!