Tarih: 02.03.2008 |  Bildiri
Siyonizmi durduralım

İsrail siyonizmi Filistin halkını katletmeye devam ediyor. Sadece dün (1 Mart 2008 Cumartesi) Gazze'ye yaptığı füze saldırılarında içlerinde bebeklerin ve çocukların da bulunduğu 54 kişiyi öldürdü, 200 kişiyi yaraladı. 27 Şubat Çarşamba'dan bu yana öldürülen Filistinlilerin sayısı 87. Bu sabah ise İsrail savaş uçakları Filistin Başbakanı İsmail Haniye'nin Gazze'deki çalışma ofisini bombalayarak yerle bir etti.

İsrail aylardır sürekli bombaladığı, yoğun bir abluka altında tuttuğu, ilaç, gıda ve yakıt ambargosu uyguladığı Gazze'yi, bütün bunlar yetmiyormuş gibi, bu kez de bir kara harekatıyla, yeniden işgalle tehdit ediyor. İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, bugün verdiği demeçte "geniş bir kara harekatı kaçınılmaz, sadece uygun zamanı bekliyoruz" dedi. Savunma Bakanı Yardımcısı Matan Vilnai, 29 Şubat'ta İsrail Ordu Radyosu'na yaptığı açıklamada "Roket saldırıları yoğunlaştıkça ve daha uzun menzillere ulaştıkça, Filistinliler büyük bir soykırımı davet ediyorlar, çünkü kendimizi savunmak için tüm gücümüzü kullanacağız" dedi. Bu bir dil sürçmesi değil, çünkü bakan yardımcısı derdini İbranice'de İkinci Dünya Savaşı sırasında Nazilerin uyguladığı Yahudi soykırımını tanımlamak icin kullanılan 'şoah' kelimesiyle ifade etti, Filistinlilerin 'şoah' a davetiye çıkardıklarını söyledi. Filistinlilere soykırım yapacaklarını soyleyen kişi kahvehanede oturup gevezelik eden şovenist bir emekli değil, soykırım yapmak için elverişli güçlere ve araçlara sahip yetkili bir kişi, İsrail savaş kabinesinin üyesi. Siyonizmin Nazizm demek oldugu bir kez daha kanıtlanıyor.

Kendini uygar olarak tanımlayan bütün dünya, Avrupası, Amerikası, Birleşmiş Milletler Örgütü'yle, Filistinlilerin katledilmesini boş gözlerle seyrediyor. İsrail günümüzün en uzun süreli sömürgeci işgaliyle Filistin'i her gün boğazlıyor. Filistin halkının elinden her şeyi yaparak ABD ve AB tarafından körüklenen iç bölünmesini gidermesini, Filistin Kurtuluş Örgütü ile Hamas arasındaki düşmanlığı ortadan kaldırmasını, emperyalizme ve siyonist işgale karşı birliğini tekrar oluşturmasını diliyoruz. Türkiye, bölge ve dünya halklarını İsrail'in yeni katliamlarını önlemek için Filistin halkıyla dayanışmayı yükseltmeye çağırıyoruz.