Tarih: 11.03.2008 |  Haberler
Emek Platformu SSGSS Yasa Tasarısı'na karşı eylem kararı aldı!

10 Mart 08 Pazartesi günü, Türk-İş'in çağrısıyla, platformu oluşturan bütün kurumların katılımıyla toplanan Emek Platformu Başkanlar Kurulu, SSGSS (Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası) Yasa Tasarısı'na karşı eylem kararı aldı.


Önemli tespitler
Ankara'daki Türk-İş Genel Merkezi'nde yapılan toplantı sonrasında yayınlanan bildiride, işçi sınıfının ve emekçi halkın SSGSS karşıtı muhalefetinin örülmesine dönük olarak önemli tespitler yapıldı. Başkanlar Kurulu, yayınladığı bildiride SSGSS ile ilgili olarak, "çalışanlar, emekliler, dul ve yetimleri için ağır hak kayıplarına neden olduğu" belirtirken; tasarının, emeklilik ve sağlık alanında kazanılmış hakları geriye götürdüğü ve sosyal devlet ilkesiyle uyuşmadığını tespit ediyor. Tasarının hazırlanma sürecinde emek örgütlerinin görüşlerinin dikkate alınmadığının altını çizen bildiride SSGSS Yasa Tasarısı'nın "çalışma hayatı ve ülke gerçekleri ile uyuşmadığı" sonucuna varılıyor.

Karar: SSGSS geçmeyecek!
Başkanlar Kurulu Bildirisi, bütün bunlardan hareketle "Emek Platformu Başkanlar Kurulu, bu tasarının yasalaşmaması gerektiği kararına vararak tasarıya karşı ortak eylem kararı almıştır." diyerek, platformu oluşturan bütün kurumların ortak kararını açıklıyor. Bu karar doğrultusunda

•    13 Mart Perşembe günü tüm illerde kitlesel basın açıklaması yapılacak.

•    14 Mart Cuma günü saat 10.00-12.00 arasında uyarı amacıyla iş bırakılacak.

•    Bu uyarılara rağmen tasarı TBMM'de bu haliyle görüşülmeye başlanırsa, Emek Platformu bileşenlerinin yöneticileri ve temsilcileri Ankara'da toplanıp tepkilerini TBMM'ye iletecekler.

Ayrıca, Emek Platformu gelişmeleri izleyeceğini ve gerektiğinde yeni değerlendirmeler yapmak üzere toplanacağını duyurdu.