Tarih: 14.03.2008 |  Haberler
Emekçiler Saraçhane'den haykırdı!

Gerici ve işbirlikçi AKP hükümetinin yeni sosyal yıkım yasalarına "dur" demek için emekçiler yurdun dört bir yanında meydanlarda. Erdoğan'ın meclis kürsüsünden emekçilere gözdağı verme girişimleri yine çalışanlar tarafından alanlarda boşa çıkartılıyor.

Son olarak bugün (14.03.2008, Cuma) EMEK Platformu'nun çağrısıyla İstanbul'da Cerrahpaşa Hastanesi önünde buluşan binlerce emekçi buradan sloganları, dövizleri ve pankartlarıyla yaklaşık iki kilometre uzaklıktaki Saraçhane Parkı'na kadar bir yürüyüş gerçekleştirdiler. Sabah 10.00'dan itibaren hastane çevresinde toplanmaya başlayan çalışanlar saatler 11.30'u gösterdiğinde Hastane bölgesinden Aksaray yönüne doğru kortejler halinde yürüyüşe geçtiler.

Son derece coşkulu ve kararlı görüntülerin yansıdığı eylemde özellikle eğitim ve sağlık emekçilerinin geniş katılımlarıyla ön planda olduğu görüldü. Birlik ve Dayanışma Hareketi emekçilerinin de dövizleriyle yer aldığı eylemde çok sayıda demokratik kitle örgütü de katıldı. Yaklaşık olarak on bin civarında emekçinin katıldığı eylem Saraçhane'de okunan basın açıklamasının ardından saat 13.00 civarında son buldu.

İş, ekmek yoksa barış da yok!
İşçiler sokağa SSGSS çöpe!
İşçilerin birliği sermayeyi yenecek!