Tarih: 19.05.2008 |  Haberler
Süleyman Üstün mezarı başında anıldı

İşçi sınıfının öğretmeni Süleyman Üstün, aramızdan ayrılışının birinci yıl dönümünde Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki mezarı başında anıldı.


Bugün (19 Mayıs 08), saat 11.00'de gerçekleştirilen anmaya Ürün Sosyalist Dergi, BDH, TÜM-İGD, Süleyman Üstün'ün son görev yaptığı sendika Petrol-İş ve ailesi katıldı. Anma Petrol-İş Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın'ın konuşmasıyla başladı. Taşkın konuşmasında, Süleyman Üstün'ün çizdiği yolda mücadeleye devam edeceklerini vurgularken, mezarı başında toplanan gençlerin onun bayrağını taşıyacaklarını belirtti. Kendisi de dahil olmak üzere binlerce işçiye seminerler veren Süleyman Üstün'den aldığı derslerin hayatını derinden etkilediğini anlattı.

"İşçi sınıfının Süleymanı"nın mezarı başında eşi ve kızı da birer konuşma yaptılar. Eşi bir işçinin Süleyman Üstün'ün ölümü dolayısıyla yazdığı bir şiirini okurken kızı da Üstün'ün alçak gönüllü ve inatçı kişiliğini vurgulayan bir konuşma yaptı. Daha sonra TÜM-İGD adına konuşan temsilci de gençliğin Süleyman Üstün'den devraldıkları bayrağı gururla taşıdığını belirten bir konuşma yaptı.