Tarih: 27.08.2008 |  Haberler
Bozışık Yoldaş ölümünün 10. yılında mezarı başında anıldı

Bugün (27 Ağustos 2008), Ürün Sosyalist Dergi okurları ve dostları olarak, Ürün yazarlarından Mehmet Bozışık yoldaşı, ölümünün 10. yılında Feriköy'deki mezarı başında andık. Anmaya "Yolumuz işçi sınıfının yoludur" diyen TÜM-İGD'li ilerici gençler ve Birlik Dayanışma Hareketi emekçileri de katıldı.

Anma, saat 11.00'de mezarlık girişinde yürüyüş kolunun oluşturulması ve "Mehmet Bozışık yaşıyor, savaşıyor", "Mehmet Bozışık ölümsüzdür", "Devrim şehitleri ölümsüzdür" sloganları eşliğinde yapılan yürüyüşle başladı.

Mezarı başında Mehmet Bozışık ve tüm devrim şehitleri için yapılan saygı duruşunun ardından Bozışık'ın 97 yıllık yaşamından alıntılar aktarıldı. Yapılan konuşmalarda Ürün Sosyalist Dergi'nin çıkarılmasında büyük emeği geçen Boz yoldaşın mücadeleye olan inancı, komünizme bağlılığı, karşılaştığı bütün zorluklara rağmen yılmaz azmi vurgulandı. Konuşmalarda ayrıca, Boz yoldaşın yaşamının son anına kadar ettiği yemininden vazgeçmediği ve örnek yaşamıyla hayatın bir bölümünde değil son nefese kadar mücadeleye devam edilerek ancak komünist olunabileceğini gösterdiği belirtildi.

Konuşmaların ardından anma, TKP Marşı'nın okunması ve karanfillerin bırakılmasıyla son buldu.

Boz Yoldaş yaşıyor, savaşıyor!
Mücadeleye devam zaferimizin teminatıdır!