Tarih: 13.11.2008 |  Haberler
Hep birlikte yeni Ekimlere

Büyük Ekim Sosyalist Devrimi'nin 91. yılını kutlamak ve onun ışığında yeni ekimlere yürümek amacıyla 12 Kasım 2008 Çarşamba günü Ürün Sosyalist Dergi'de bir etkinlik gerçekleştirildi.

Ekim Devrimi şehitleri olmak üzere tüm devrim şehitleri için saygı duruşunda bulunulması ve hep bir ağızdan Enternasyonal Marşı'nın okunmasıyla etkinlik başladı. Marşın okunmasının ardından "Kapitalizmin Krizi ve Ekim Devrimi" konulu bir söyleşi gerçekleştirildi.

Söyleşide Ekim Devriminin 91. yılının, kapitalizmin yaşadığı bu büyük kriz ortamında yani liberallerin, kapitalistlerin bütün temel dayanaklarını çürüdüğü, burjuva medyada dahi Marksizmin tartışıldığı  bir ortamda kutlandığı hatırlatıldı. Ekim Devriminin ışığında yürüyenlerin tarih önündeki haklılıklarının bir kez daha ortaya çıktığı vurgulandı.  Ancak hiçbir zaman kapitalizmin kendi kendine yok olmayacağı, bu yüzden de biz devrimcilere çok iş düştüğü belirtildi.

Söyleşi boyunca Ekim Devrimi, Sovyet deneyiminden çıkarılacak dersler, kapitalizmin krizi ve krizi nasıl göğüslemek gerektiğine kadar birçok konuda sorular soruldu ve fikir alışverişinde bulunuldu.

Etkinlik yapılan uzun fikir alışverişlerinden sonra alkışlarla son buldu.