Tarih: 16.11.2008 |  Haberler
İnsanlığın en büyük dâvasını sevdiler, dövüştüler, yaşadılar!
Yoldaşların adı örgütlü mücadelemizde yaşıyor!


Kurtuluş bayrağını yükselttiğimiz, yeni bir aleme ulaşmak için kavgada yitirdiğimiz yoldaşlarımızdan Mustafa Asım Hayrullahoğlu (Deniz Yoldaş), İsmail Bilen, Talip Öztürk ve Ali İhsan Özgür yoldaşları andık.


Bugün (14.11.2008) saat 11.00'de Kulaksız Mezarlığı'nda yapılan anma törenimiz devrim şehitleri için yapılan saygı duruşu ve Enternasyonal Marşı'yla başladı. Mustafa Asım Hayrullahoğlu (Deniz Yoldaş)'ın mezarı başında yapılan anmaya Birlik Dayanışma Hareketi (BDH) emekçileri ve ilerici gençler de katıldı. Enternasyonal Marşı'nın ardından hayatını işçi sınıfının mücadelesine adamış Mustafa Asım Hayrullahoğlu ve İsmail Bilen ile ilgili konuşmalar yapıldı. Bu konuşmalarda Mustafa Asım Hayrullahoğlu'nun yorulmak bilmez, yiğit ve örgütçü çabalarından bahsedildi. Yaşamının son dakikasına kadar aldığı görevleri cesurca ve özveriyle yerine getirme alışkanlığı vurgulanırken; inancını sonuna kadar koruyan ve yaşamıyla da gelecek devrimcilere örnek bir komünist olduğuna değinildi. İsmail Bilen ile ilgili yapılan konuşmalarda ise Bilen yoldaşın tükenmez çalışma azmi, kavgasına hayatını adamışlığı, yazdıkları, yaptıklarıyla yolumuza ışık tuttuğu belirtildi. 73 atılımının hazırlanmasında ve TKP'nin işçi sınıfının öncü gücü olmasında ki yadsınmaz rolüne değinildi. Anma kızıl karanfillerle süslenen mezarlığın önünde TKP Marşı'nın hep bir ağızdan söylenmesiyle son buldu.

Talip Öztürk ve Ali İhsan Özgür de unutulmadı!
Hayrullahoğlu ve Bilen yoldaşların anmasının ardından Topkapı Kozlu Mezarlığı'nda saat 12.30'da Talip Öztürk yoldaşımızı da andık. Birlik Dayanışma Hareketinde yer alarak ilerici öğretmen hareketinin işçi sınıfının yolunda gelişmesini sağlayanlardan olan Talip Hoca'nın ilerici öğretmen hareketindeki rolüne ve örnek komünist kişiliğine değinildi. İlkay ve İlkin öğretmenlerle birlikte Talip Öztürk'ün öğretmen arkadaşlarının da katıldığı anma da parti marşıyla sonlandı.  

Talip Hoca'nın ardından aynı mezarlıktaki Ali İhsan Özgür'ün mezarı da ziyaret edildi. TKP'nin 80 öncesindeki yayın organlarından Savaş Yolu dergisinin kuruluşunda sorumlu yazı işleri müdürlüğü yapan yoldaş faşistler tarafından kaçırılıp, işkenceyle öldürülmüştü.  Anmada İletişim Fakültesinden ilerici öğrenciler adına konuşan bir genç arkadaşımız da şehitleri sadece mezar anmalarıyla değil alanlarda, işyerlerinde ve okullarda yaşattıklarını belirtti. Kendi okullarında Ali İhsan Özgür'ün mücadelesini genç iletişimcilere anlattıklarını söyleyen ilerici gençler Özgür'ü örnek alan genç basın emekçilerinin sayısının günden güne çoğaldığı belirttiler.

Kavga seslerini okullara, fabrikalara, tarlalara yayan ve yaşamlarının son anına kadar sınıfın kızıl bayrağını dalgalandıran yoldaşlarımıza verdiğimiz sözümüzü yineledik. Anıları mücadelemizde yaşayan bu yiğit yoldaşlarımızdan aldığımız bayrağı daha da yükseltiyoruz, yükselteceğiz. İşçi sınıfı Bilenlerini, Hayrullahoğullarını, Talip Hocalarını, Özgürlerini yaratmaya devam ediyor, kavgayı zafere doğru taşıyor.

TKP yaşıyor, savaşıyor!