Tarih: 26.01.2009 |  Haberler
TKP'liler buluşuyor!
Anıyoruz göğsünüzün son sayhasını


Onbeşlerin katledilmesinin 88. yıldönümünü "TKP'liler Buluşuyor – Dünü Bugüne, Bugünü Yarına Bağlayalım" etkinliği ile anıyoruz.


Mustafa Suphi, Ethem Nejat ve 13 yoldaşımız, TKP'nin Büyük Ekim Sosyalist Devrimi'nin çağ açıcı etkisiyle ve Kurtuluş Savaşı'nın ateşleri içinde, 10 Eylül 1920'de kurulmasından kısa bir süre sonra Kurtuluş Savaşı'na katılmak ve ülkede sosyalizmi kurmak için Anadolu'ya geçme kararı aldılar. Fakat burjuvazi TKP'nin giderek artan etkisinden çekinerek hain bir planla 15 yoldaşımızı Karadeniz'de 28-29 Ocak 1921 gecesi katletti.

Sol, sosyalist, devrimci hareketlerin önemli bir kısmının egemenlerin iki kanadının arasındaki mücadelede, iki kanattan birinin peşine takılarak bir tarafta sözüm ona demokrasiyi veya özgürlüğü, öte tarafta sözüm ona laikliği ve ulusallığı savunduklarını sandıkları şu günlerde Onbeşleri anmak, dünü bugüne, bugünü yarına bağlamak daha bir anlamlı hale geliyor.

10 Eylül 1920'den beri bir gün dahi durmadan onların çizgisini, mücadelesini sürdürenler onları anıyor.

Bu yılki anma etkinliğimiz 1 Şubat 2009 Pazar günü saat 15.00'te İstanbul Taksim'deki Makine Mühendisleri Odası toplantı salonunda gerçekleştirilecek. Anma programı TKP emektarı Bekir Karayel'in açılış konuşmasıyla başlayacak. Ardından "Dünya Kapitalist Krizi, İşçi Sınıfı ve Olasılıklar" başlıklı bir panel gerçekleştirilecek. Panelde iş hukukçusu Murat Özveri ve öğretim üyesi İsmail Kaplan konuşmacı olacak. Ayrıca etkinlik programında şiir dinletisi, film gösterimi, skeç, ve Grup Güneşli Dünya'nın müzik dinletisi de yer alıyor. Katılımın ücretsiz olduğu etkinliğimize tüm dostlarımızı bekliyoruz.



Tarih: 1 Şubat 2009 Pazar

Saat: 15.00

Yer: Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi toplantı salonu

Adres: Kâtip Mustafa Çelebi Mah. İpek Sok. No:13 Beyoğlu/İSTANBUL (Beyoğlu İGDAŞ karşısı)

İrtibat: 0 212 245 28 11

e-posta: posta@urundergisi.com