Tarih: 17.05.2009 |  Haberler
Süleyman Üstün'ü anıyoruz

Bütün bir ömrünü sınıf mücadelesine adamış, Türkiye Öğretmenler Sendikası'nın (TÖS) genel merkez kurucularından, TÖS İstanbul Şubesi başkanlığı yapmış, daha sonraları sendika eğitim uzmanı olarak işçi sınıfına hizmet vermeyi sürdürmüş ve sayısız işçiyi sınıf bilinciyle, sınıf partisinin yoluyla tanıştırmış Süleyman Üstün'ü kaybedişimizin ikinci yıl dönümünde mezarı başında anacağız.


19 Mayıs 2009 Salı günü Zincirlikuyu'da mezarı başında yoldaşları, mücadele arkadaşları, dostları ve ailesinin katılımıyla saat 11.00'de gerçekleştirilecek anmanın ardından son görev yaptığı yer olan Petrol-İş Sendikası'nın Altunizade'deki genel merkezinde "Kepirtepe'den Üstünler Geçti" isimli bir film gösterimi gerçekleştirilecek.

Sayısız işçi önderinin yetiştirilmesinde emeği olan Süleyman Üstün'ün anlattığı dersler, derslerde verdiği örnekler bugün birçok sınıf bilinçli işçinin aklında hâlâ canlılığını koruyor. Süleyman Üstün, son olarak 28 Ocak 2007'de düzenlediğimiz "TKP'liler Buluşuyor. 15'leri Anma Gecesi"ne
katılmış ve sözlerini İspanya'da idam edilen üç devrimci gençten birinin idam edilmeden önce hücresine bıraktığı notla bitirmişti:

"Öldüğümde şafak vaktinde yarın. Gelip de ağlamayın üstünde mezarımın. Olmayacağım toprağın altında ben, artık özgürlük rüzgarıyım ben eseceğim üstünde İspanya'nın, dünyanın, üzerinde eseceğim ben artık."

Seni unutmayacağız!



Anma programı

Tarih 19 Mayıs 2009 Salı

Yer Zincirlikuyu Mezarlığı

10.30 Zincirlikuyu Mezarlığı kapısında buluşma

11.00 Mezarı başında anma

12.00 Anmanın sona ermesi

14.30 Petrol-İş Genel Merkezinde film gösterimi
     "Kepirtepe'den Üstünler Geçti" (50 dk)