Tarih: 03.09.2009 |  Haberler
Barış hemen şimdi!

Emperyalist savaşların sürdüğü bir dönemde binlerce insan barış istemini 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde İstanbul Kadıköy'de dile getirdi.

1 Eylül Dünya Barış Günü için Barış ve Demokratik Çözüm Platformu'nun düzenlediği miting bugün (01.09.09) saat 12.00'da Tepe Nautilus önünde kortejlerin oluşmasıyla başladı. Ürün Sosyalist Dergi'nin "Yaşasın halkların kardeşliği!" pankartıyla katıldığı mitingde yaklaşık 5 bin kişi barış için yürüdü.

"Operasyonlar durdurulsun!" "Katil ABD Ortadoğu'dan defol!" ve "İş, ekmek yoksa barış da yok!" gibi dövizlerin taşındığı Ürün Sosyalist Dergi korteji boyunca sık sık "Savaşa karşı barış, emperyalizme karşı savaş!", "NATO'dan çıkılsın üslere el konulsun!" sloganları atıldı.

Miting alanında devrim şehitleri adına yapılan saygı duruşunun ardından tertip komitesi adına Dursun Yıldız, Barış Anneleri İnisiyatifi'nden Saadet Çaçan, DTP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Sebahat Tuncel ve KESK Genel Başkanı Sami Evren birer konuşma yaptılar. Konuşmaların ardından atılan barış sloganlarıyla miting sona erdi.