Tarih: 13.09.2009 |  Haberler
Darbecilerden hesabı emekçiler soracak

12 Eylül 1980 faşist darbesi, 29. yıldönümünde Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde yapılan mitinglerle protesto edildi. İstanbul'da yapılan mitinge Ürün Sosyalist Dergi "Darbecilerden Hesabı Emekçiler Soracak!" pankartıyla katıldı.



Çok sayıda parti, dernek, meslek örgütü ve demokratik kitle örgütünün katılımıyla saat 14.00'de Tepe Naitulus önünden başlayan yürüyüşe yoğun yağmura rağmen coşkulu bir katılım sağlandı. Tepe Naitulus'tan Kadıköy İskele Meydanı'na kadar yapılan yürüyüş boyunca Ürün Sosyalist Dergi korteji sık sık "Darbecilerden hesabı emekçiler soracak!", "Mustafa Asım Hayrullahoğlu aramızda!", "Ahmet Hilmi Feyzioğlu aramızda!", "Devrim şehitleri ölümsüzdür!", "Yaşasın devrim ve sosyalizm" sloganlarını attı.

Ortak açıklamayı 78'ler Girişimi'nden Celalettin Can'ın yaptığı mitingde, KESK Genel Başkanı Sami Evren, DESA direnişçisi Emine Aslan, Sinter Metal direnişçilerinden Halit Narin ve DTP milletvekili Gülten Kışanak da birer konuşma yaptı.

Darbecilerin yargılanmasına ve 12 Eylül Anayasasının kaldırılmasına yönelik taleplerin öne çıktığı miting yoğun yağmur nedeniyle erken bitirilmek zorunda kalındı.