Tarih: 02.10.2009 |  Bildiri
O, yaşamını işçi sınıfının kurtuluşuna adadı!

TKP Bursa İl Komitesi üyesi ve DİSK Maden-İş 13. Bölge (Bursa) Hukuk Sorumlusu Avukat Ahmet Hilmi Feyzioğlu 2 Ekim 1980 sabahı Bursa Emniyet Müdürlüğü'nün 5. katından atılarak katledildi. Ölümün 29. yılında onu saygıyla anıyoruz.



Ahmet Hilmi Feyzioğlu, 24 Ocak 1948'de Eskişehir'de doğdu. İlkokulu Eskişehir Adalet İlkokulu'nda okudu. Orta ve lise öğrenimini Eskişehir Atatürk Lisesi'nde yaptı. 1968-69 ders yılında Hukuk Fakültesi'ne girdi. 1973-74 yılında mezun oldu. Avukatlık stajını Yapı Kredi Bankası İşçileri Sendikası'nda (Yapı-Sen) tamamladı. Bu sendika 3. kongresinde Bank-Sen adını aldı. Burada bir süre hukuk müşaviri yardımcısıolarak çalıştı. Daha sonra Maden-İş Sendikası'nda işçi sınıfına hizmet etmeye devam etti. Maden-İş Sendikası'nın Bursa şubesinde hukuk sorumlusu olarak görevlendirildi. 1977 yılından itibaren bu görevi işçi sınıfının çıkarlarına sımsıkı sarılarak yürüten Feyzioğlu, tüm yaşamını işçi sınıfının çıkarları uğrundaki mücadeleye adadı. Bursa bölgesinde sınıf sendikacılığının gelişip güçlenmesi için var gücüyle çalıştı. Mesleği ile tüm bilgilerini, Bursa bölgesinde tüm ilerici demokratik güçlerin hizmetine verdi.

Feyzioğlu, Dünya Barış Konseyi'ne bağlı Türkiye Barış Komitesi'nin Bursa temsilcisiydi. Dünyada ve bölgede barış, güvenlik, silhsızlanma uğrunda Bursa'da barıştan yana güçlerin arasında eylem birliğinin güçlendirilmesinde değerli katkılarda bulundu. Bursa'daki tüm ilerici, devrimci çevrelerin sevgi ve saygısını kazanmıştı. Bursa'daki tüm sendika ve demokratik örgütlerin başları sıkıştığında koştukları bir insan olmuştu. Sendikalar ve demokratik kitle örgütleri alanında görev yaparken, çeşitli siyasal örgüt ve gruplarla yürütülen eylem birliği toplantılarında TKP'yi temsil ediyordu. Fiziğinden umulmayacak derecede enerjik bir insandı. Fedakârlığı ise tüm arkadaşları arasında sevilmesinin başta gelen nedeniydi.

İşçi sınıfının çıkarları, sınıf sendikacılığının güçlenmesi ve barış hareketinin gelişmesi uğrundaki çabalarıyla, gerici güçlerin düşmanlığını üstünde toplayan Feyzioğlu, 12 Eylül faşist cuntasında tutuklandı. Bursa'daki grev çadırları Ahmet Hilmi'yi bulmak isteyenler için ilk bakılacak yerdi. 12 Eylül 1980 faşist cuntası, MESS grevleri sürerken gelmişti. Bursa Organize Sanayi Bölgesi'nde sürmekte olan Maden-İş, Tekstil, Hürcam-İş grevlerindeki yol arkadaşları ile telefon görüşmesi sonucu faşist cuntaya karşı direniş kararı aldılar. Ahmet Hilmi, 13 Eylül sabahı grev yerleriyle telefon görüşmelerini yaptıktan sonra Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polislerce götürüldü. 1. Şube ve MİT elemanlarınca sorgulandı. Ağır işkence gördü. Canını verdi, inançlarını ve yoldaşlarını korudu. İntihar süsü verebilmek için 2 Ekim 1980'de sabaha karşı Bursa Emniyeti'nde Siyasi Şube'nin bulunduğu 5. kattan aşağı atıldı.

Mücadelesini sürdürecek, anısını yaşatacağız.