Tarih: 04.10.2009 |  Haberler
Yeter artık bıçak kemiğe dayandı: "İşten atmak yasaklansın! Herkese iş!"

İşten Atmak Yasaklansın Komitesi, bugün (03.10.2009) "İşten atmak yasaklansın! İşsize iş!" kampanyası kapsamındaki eylemlerinden ilkini gerçekleştirdi.



Uzun soluklu olarak planlanan kampayanın ilk adımı olarak Taksim Meydanı metro çıkışında bir imza standı açıldı. İmza standının açılışı dolayısıyla da Saat 12.30'da ise standının başında bir basın açıklaması yapıldı.

İşten Atmak Yasaklansın Komitesinin gerçekleştirdiği açıklamada, son bir yılda kadınlar ve sendikasız çalışanlar çoğunlukta olmak üzere yüzbinlerce insanın işten çıkarıldığı belirtildi. Nispeten daha fazla iş güvencesine sahip olmasına rağmen sendikalı çalışanların bile işten çıkartıldığı dile getirildi. Mahalle bakkalına, manavına, ev sahibine, kredi kartları yüzünden bankalara borçlandırıldığımız, çocuklarımızın okul masraflarını karşılayamaz hale getirildiğimiz, krizin faturasının sorumlusu olmamamıza rağmen bedelinin emekçilere yani bizlere ödetilmeye çalışıldığı bir kez daha vurgulandı.

Kampanyanın başlangıcını oluşturan ilk eylemde sendikalı-sendikasız bütün işçiler, kamu çalışanları, banka ve sigorta şirketi çalışanları, kadınlar, emekliler, işsizler, gençler, yoksul köylüler ve çiftçiler kampanyaya destek vermeye ve bölgelerinde kampanyanın komitelerini oluşturmaya davet edildi. Bugünden itibaren Türkiye çapında bir imza kampanyası başlatıldığı ilan edilerek basın açıklaması sonlandırıldı.

Yeni katılımlara açık olan İşten Atmak Yasaklansın Komitesi'ni şimdilik Petrol-İş, Tek Gıda İş, Hava-İş, Genel Maden İş, Selüloz-İş, Teksif, Batis, KESK İstanbul Şubeler Platformu, DBH, DİP, Ekmek ve Özgürlük Dergisi, İKP, ÖDP, SODAP, Sosyalist Parti, Ürün Sosyalist Dergi oluşturuyor.


Açıklamanın ardından, işten atmalara karşı büyüyen tepkinin bir ürünü olarak "iş ve iş güvencesi istiyoruz" demek isteyen herkes stand başında imza attı.