Tarih: 11.10.2009 |  Haberler
İşten Atmak Yasaklansın, İşsize İş kampanyası sürüyor

3 Ekim 2009 Cumartesi günü İşten Atmak Yasaklansın kampanyasının açılışı için Taksim Meydanı Metro önünde bir basın açıklaması gerçekleştirip imza stantı açan İşten Atmak Yasaklansın Komitesi kampanya çalışmalarına devam ediyor.


Dün (10.10.2009 Cumartesi) Beşiktaş Meydanı'nda bir imza stantı açarak kampanyayı sürdüren komite bileşenleri emekçi halkımızın yoğun bir ilgisi ile karşılaştı. Yaklaşık bin imzanın toplandığı ve 12.00-17.00 arasında sürdürdükleri stant çalışmaları sırasında komitenin yayınladığı bildiriyi de dağıtan İşten Atmak Yasaklansın aktivistleri yaptıkları sohbetlerde işten atılmanın bir kader olmadığını, krizin faturasının krizi çıkaran patronlara kesilmesi gerektiğini vurguladılar. Beş saat boyunca zaman zaman sesli propagandalar da yapan aktivistler patronların krizi bahane ederek işten attıkları işçilerin yerine daha düşük ücretlerle yeni işçiler aldıklarını böylece kriz koşullarında bile daha kârlı hale geldiklerini anlattılar.

Bugün de (11.10.2009 Pazar) yine saat 12.00-17.00 arasında Beşiktaş Meydanı'nda stantlarını açarak çalışmalarını sürdürecekler.

www.istenatmakyasaklansin.org