Tarih: 27.02.2010 |  Haberler
İzmir-Kemalpaşa da bir yıl önce yitirdiğimiz Ali Kibar yoldaş mezarı başında anıldı

Ali Kibar sınıf kavgasına İGD saflarında katılmıştı. Kibar, ilerleyen yıllarda TKP'nin kararlı savaşçılarından biri oldu. 12 eylül Faşist darbesinden sonra yıllarca cezaevlerinde yattı.

İşkencelerde, tek tip elbise direnişlerinde partili olma onurunu çiğnetmedi. DGM'lerde işkence izlerini mahkemeye haykırmasıyla basına yansıdı. İyi bir insan, kararlı ve bilinçli bir devrimci idi.

Anma toplantısı ve mezarlık anması

Anma için Eğitim-Sen de toplanıldı, Ali yoldaşla ilgili mücadele anıları anlatıldı. Mücadelenin günümüz koşullarında nasıl olması gerektiği tartışıldı. Daha sonra topluca mezarlığa gidildi ve mezarı başında aşağıdaki konuşma yapıldı:

Sevgili Emek Dostları,

Bugün burada çok değerli dostumuz, yoldaşımız; Ali arkadaşımızın aramızdan ayrılışının 1.yıl dönümü dolayısıyla toplanmış bulunmaktayız.

Dostlar, Ali arkadaşımız 49 yıllık kısa yaşamında, hayatına birçokşey sığdırmış ve dolu dolu yaşamıştır. Yaşamı boyunca emek ve sınıf mücadelesinde birçok zorluklara, cezaevi koşullarına ve her türlü faşist baskılara göğüs gererek onurlu bir duruş sergilemiştir. O her zaman 'Yolumuz işçi sınıfının yoludur' şiarının yılmaz bir savaşçısı olarak yaşamıştır.

Yaktığın ışık mücadele yolunda bizleri aydınlatacaktır. Seni unutmayacağız.
Yaşasın işçi sınıfının birliği.
Yolumuz işçi sınıfının yoludur.
İzmir- Kemalpaşa'dan Yoldaşları.