Tarih: 14.06.2010 |  Haberler
İşçi Hareketi ve Sendikal Yapılar forumu gerçekleştirildi

Ürün Sosyalist Dergi olarak bileşenlerinden biri olduğumuz İşten Atmak Yasaklansın Platformu (İAYP), 13 Haziran 2010 Pazar günü "İşçi Hareketi ve Sendikal Yapılar" adlı bir işçi formu gerçekleştirdi.


Saat 15.00'de Petrol-İş'in İstanbul Altunizade'deki genel merkez binasında yapılan formun açılış konuşmasını Türkiye Birleşik İşçi Partisi (TBİP) genel başkanı Zeki Kılıçarslan yaptı. Açılış konuşmasında, forumun amacının yalnızca işçi hareketindeki sorunların konuşulması olmadığını aynı zamanda çözüm yollarının da konuşulmasını sağlamak olduğunu vurgulayan Kılıçarslan konuşmasını forumun sonunda işçi hareketindeki duyarlı unsurların bir araya getirilmesini sağlamak üzere bir koordinasyon oluşturulacağını duyurarak bitirdi.

Açılış konuşmasının ardından direnişteki işçilerin, sendikal örgütlenmeye adım atmaya çalışan işçilerin, memur hareketinde yer alan işçilerin, çeşitli işçi platformları ve siyasal kurum temsilcilerinin söz aldığı serbest kürsüye geçildi.

İşçi hareketi ve sendikal hareket ilgili olarak sendikal örgütlenmenin önündeki engeller ve bürokratik sendikal eğilimlerin vurgulandığı serbest kürsü konuşmalarında sorunların aşılması için öncü işçilerin sendikalara sahip çıkmaları, sendika merkezlerini etkilemeleri ve sendika yönetimlerine mücadeleci anlayışa sahip işçilerin gelmeleri gerektiği öne çıktı.

İşçi hareketi ve sendikal hareket içerisinde tartışılan konulara duyarlı çevrelerin ve işçilerin bir birinden haberdar olmasını sağlamak için bir irtibat listesinin oluşturtulduğu forum İAYP'nin 15-16 Haziran Genel Direnişi'nin yıl dönümü dolayısıyla l6 Haziran 2010 Çarşamba saat 18.00'de Kadıköy Meydanı'nda yapacağı "15-16 Haziran'dan TEKEL'e İşçiler Konuşuyor" etkinliğinin duyurusuyla son buldu. Forumda ayrıca kot kumlama işçilerinin 22-23-24 Haziran günlerinde Ankara Güvenpark'ta yapacağı oturma eyleminin duyurusu da yapıldı.