Tarih: 28.07.2010 |  Bildiri
Kürt kardeşlerimize dokunamazsınız

Faşist çeteler Bursa'nın İnegöl ve Hatay'ın Dörtyol ilçesinde Kürt yurttaşlara karşı saldırılar düzenliyor. Bahane bazen Türk ve Kürt kökenli kişiler arasında sıradan bir anlaşmazlık, bazen güvenlik güçlerine yönelik bir PKK eylemi. Güvenlik güçleri saldırganlara hoşgörüyle yaklaşıyor ve linçlerin, katliamların tohumlarını atıyor. Oysa devlet güçleri, hiç olmazsa resmen kamu adına görev yaptıklarını iddia ettiklerine göre, saldırıya uğrayan Kürt yurttaşların can ve mal güvenliğini sağlamaktan kaçınamazlar ve bu görevlerini savsaklayamazlar.

Kürt yurttaşlara karşı saldırılar, egemen güçlerin şovenizm zehirini yaymalarının, Türk halkını eşitlik ve özgürlük çizgisinde Kürtler'le barış ve kardeşlik çizgisinden daha da uzaklaştırmalarının sonucu olarak ortaya çıkıyor. AKP hükümetinin tantanayla ilan ettiği Kürt açılımının, DTP'nin kapatılması, Kürt politikacılarının kitlesel olarak tutuklanmasıyla bitmesi ve ardından özel savaş ve özel ordu planlarının ortaya dökülmesiyle büyük bir fiyaskoya dönüşmesi çok tehlikeli bir gidişin kapısını açtı. Bu gidişe dur demek boynumuzun borcudur.

Kürt halkına eşitlik ve özgürlük tanımamak için savaş politikasını tırmandıranlar, yoksul Türk ve Kürt gençlerinin birbirlerini öldürmesine göz yumanlar affedilmez bir insanlık suçu işliyorlar. Gün faşist çeteleri durdurmanın, Kürt halkının can ve mal güvenliğini sağlamanın, barışı, kardeşliği, eşitliği, özgürlüğü, dostluğu savunma günüdür.