Tarih: 26.08.2010 |  Haberler
"Boz Yoldaş'ı" anıyoruz!

Mehmet Bozışık, ölümünün 12. yıl dönümünde yoldaşları, dostları, mücadele arkadaşları tarafından Feriköy'deki mezarı başında anılacak. Bozışık'ı anmak için düzenlediğimiz etkinliğimiz 27 Ağustos Cuma günü saat: 11.00'de başlayacak.


Mücadeleye devam zaferimizin teminatıdır
Mehmet Bozışık, bütün bir yaşamını insanlığın kurtuluşuna, komünizm davasına adamış örnek bir partiliydi. Aynı zamanda Bozışık'ın yaşamı "baskılar bizi yıldıramaz" şiarının en somut göstergelerinden biri, azmin ve direncin anıtı olarak görülmelidir.

1901 yılında Yunanistan'ın Kavala kentinde doğan Bozışık komünizm ile ilk olarak buradaki tütün işçiliği sırasında kardeşi Salih Bozışık ile birlikte tanıştı. 1924 yılında Türkiye'ye "mubadil" olarak gelen Bozışık tütün işçiliğine burada da devam etti. Türkiye Komünist Partisi'nin Ekim devriminin 10. yıl dönümü dolayısıyla yayınladığı bildiriyle yaptığı iş bırakma çağrısına uyan Bozışık 1927 senesinde TKP ile tanışmış oldu. Partiye üye olduktan sonra partinin çeşitli organlarında çalışan Boz Mehmet, 1932 senesinde TKP Merkez Komitesi üyeliğine seçildi. Mücadele yaşamı boyunca 9 kez tutuklanıp toplamda 16 yıl hapis yatan ve beş kez de sürgün cezasına çarptırılan ve nice ağır işkencelerden başı dik çıktı. Her defasında daha bir hırsla atıldı mücadeleye.

Mehmet Bozışık, 27 Ağustos 1998'de Samatya SSK Hastanesi'nde diyaliz makinesine bağlıyken öldü. Cenazesi töreni parti bayrağına sarılı tabutuyla, dini tören yapılmadan 30 Ağustos 1998'de gerçekleştirildi.

Partimizin 90. kuruluş yıl dönümünü kutlamaya hazırlandığımız şu günlerde Mehmet Bozışık'ın yaşamı, mücadelesi, azmi ve son sözleri hepimize güç veriyor: "Mücadeleye devam zaferimizin teminatıdır."

Yer: Feriköy Mezarlığı
Tarih: 27 Ağustos 2010 Cuma
Saat: 11.00