Tarih: 06.09.2010 |  Haberler
90. yılında TKP'liler alanlarda!

Türkiye işçi sınıfının öncü partisi TKP'nin 90. yıldönümü etkinlikleri Ürün Sosyalist Dergi'nin Taksim'de yaptığı eylemle başladı.

Pazar günü (05.09.2010) saat 12.00'de Taksim Meydanı'nda bir araya gelen Ürün okurları partinin 90. yılını selamladı. Ürün Sosyalist Dergi adına basın açıklaması metnini Fatma Şenden okudu. Şenden konuşmasına "Türkiye işçi sınıfının öncü siyasal örgütü Türkiye Komünist Partisi 90 yaşında. 10 Eylül 1920'de kurulan TKP'nin 90 yıllık tarihi dil, din, ırk ve cins ayrımı olmadan işçi sınıfının ve emekçilerin kendi kendini yönettikleri demokratik ve sosyalist bir düzeni, savaşsız ve sömürüsüz bir dünyayı savunmanın belgesidir. Bu büyük tarih aynı zamanda; sömürüye karşı koyan emekçilerin, taşeronlaştırmayla köşeye sıkıştırılan işçilerin, sigortasız çalıştırılan gençlerin, iş güvenliğinden yoksun koşullarda madenlerde, tersanelerde ölüme sürüklenen emekçilerin, ataması yapılmayan öğretmenlerin, çiftini çubuğunu terk etmek zorunda kalan çiftçilerin, ürünü değerlendiremeyen köylülerin, üniversite kapısından döndürülen öğrencilerin, dört duvar arasına hapsedilen kadınların, siftah yapamayan esnafın, ayrımcılığa uğrayan Alevilerin, ezilen halkların kurtuluş mücadelesinin de tarihidir." diyerek konuşmasına başladı.

Onbeşinden doksanına yüzlerce emek dostunun katıldığı eylemde Şenden'in sözü sık sık "Suphi, Nejat öncümüz yaşatacak gücümüz!" ve "TKP yaşıyor, savaşıyor!" sloganlarıyla kesildi. Şenden konuşmasına "30. yılında darbeden en fazla beslenmiş olanların temsilcisi, gerici ve işbirlikçi AKP'nin dayattığı anayasa değişikliklerine bir kez daha 'HAYIR' diyerek, kandırmacaya son vermek emekçilerin elindedir." diyerek devam etti.

TKP'nin kuruluşunun 90. yılında yapılan eylem; devrimci ideallerinden vazgeçen, kapitalizmin önünde secdeye varan likidatörlerin oyunlarını iğneyle kuyu kazarcasına boşa çıkaran komünistlerin, likidatörlerin yarattığı kargaşa ortamında TKP'nin onurlu adını kapıp kaçan Aydemir Güler Kemal Okuyan grubunun yönetimindeki SİP'in fırsatçılığını da sabırla etkisizleştirme mücadelesi bağlamındaki ilk açık alan etkinliği olması bakımından da önem taşıyor. TKP'liler, Emperyalist kapitalist kampın Gorbaçovcu revizyonistleri ve fırsatçıları kullanarak komünist saflarda yarattığı fetret devrini sona erdiriyor. Marksizm Leninizm temelinde yeniden birlik ve mücadele günleri yaklaşıyor.

90. yılın coşkusuyla yumrukların dalgalandığı, sloganların haykırıldığı eylem TKP'nin 90. yıl dönümü için Birleşik Metal İş Sendikası Genel Merkezi'nde yapılacak etkinlik duyurusuyla sona erdi.