Tarih: 23.09.2010 |  Haberler
SDP ve TÖP üyelerinin gözaltına alınması protesto edildi

Dün (22.09.10), 21 Eylül günü sabah 05.00 sularında Sosyalist Demokrasi Partisi ve Toplumsal Özgürlük Platformu'na yapılan polis baskınları SDP İstanbul İl Binası'nda yapılan basın toplantısıyla protesto edildi.

Geçtiğimiz gün SDP Genel Başkanı Dr. Rıdvan Turan'ın evine, SDP il ve ilçe binaları ile TÖP üyelerinin evlerine özel harekât timleri tarafından baskınlar yapıldı. Yapılan baskınlarda SDP Genel Başkan Dr. Rıdvan Turan, MYK üyeleri Ecevit Piroğlu, Ulaş Bayraktaroğlu, PM üyesi İbrahim Turgut, SDP PM Üyesi ve İHD İstanbul Şube yöneticisi Sultan Seçik, parti üyesi Özgür Cafer Kalafat ile TÖP sözcüleri Tuncay Yılmaz, Semih Aydın ve Oğuzhan Kayserilioğlu gözaltına alındı.

Gözaltıları protesto etmek için SDP İstanbul İl Binası'nda yapılan basın toplantısına Ürün Sosyalist Dergi'nin de aralarında olduğu birçok kurum katıldı. SDP adına SDP İstanbul İl Başkanı Yasemin Deliduman yaptığı açıklamada BDP ve ESP'ye yapılan gözaltı terörünün ardından SDP ve TÖP'e de iki kurumun birleşme kongrelerini yapacağı tarihin hemen öncesinde operasyon yapılmasının tesadüf olmadığını belirtti. Baskınlara gerekçe olarak öne sürülen iddiaların siyasi komplo olduğunu belirten Deliduman, referandumun hemen sonrasında yapılan operasyonlarla başbakanın ileri demokrasiyle neyi kastetmiş olduğunun gözler önüne serildiğinin altını çizdi. Gözaltıların serbest bırakılması ve demokratik kamuoyuna destek çağrısıyla açıklama sonlandırıldı.

Basın metninin ardından BDP İstanbul milletvekili Sebahat Tuncel, ESP Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, EHP Genel Başkanı Sibel Uzun, Demokrasi İçin Birlik Hareketi adına Ertuğrul Kürkçü ve EMEP temsilcisi yaptıkları konuşmalarla gözaltıları kınadılar.

Ürün Sosyalist Dergi olarak SDP ve TÖP üyelerine yapılan bu anti-demokratik ve keyfi saldırıları kınıyor, gözaltıların bir an önce serbest bırakılmasını talep ediyoruz.