Tarih: 31.01.2011 |  Haberler
Mersin'de 15'ler anıldı.

30 Ocak 2011 Pazar günü saat 13.00'de Ürün Bürosu'nun açılışı yapıldı. Aynı gün saat 15.00'de de Mersin Ürün Sosyalist Dergi okurları 28 Kanunisani'nin 90.Yılında 15'lerin anmasını gerçekleştirdi. Etkinliğimiz Akdeniz Belediyesi Konferans Salonunda yapıldı.


Etkinlik Enternasyonal'in hep birlikte okunuşu, devrim ve sosyalizm mücadelesinde düşenlere saygı duruşu ve TKP'em benim şiiriyle başladı. "28 Kanunisani'nin 90. Yılında Türkiye İşçi Sınıfı Hareketinin Ulusal Soruna Bakışı" konulu panel ile devam etti. Panelist olarakİsmail Kaplan'ın ve Celal Sonuvar'ın katıldıkları panelde ulusal soruna bakışla ilgili 1920'den günümüze Kürt Ulusal Hareketi hakkında programatik açıklamalar yapıldı. Salondaki katılımcılardan sorular alındı. Tunus ve Mısır'daki güncel gelişmeler hakkında derinleşme sağlandı. Kürt ulusal sorunu üzerinde demokratik toplum kongresindeki özerklik hakkındaki taslak program üzerine Ürün Sosyalist Dergi'nin görüşleri soruldu. 1980 TKP Merkez Komite Plenumunda Türkiye Kürtleri için özerkliğin çözüm olabileceği kararının alınmasına rağmen asıl olanın her ulusun kendi kaderini tayin etmesinin bir hak olduğu ve bu hakkın Birleşmiş Milletler Örgütünün temel belgelerinde de bulundugu, ayrılma hakkının anayasal güvence altına alınarak eşit, özgür, gönüllülük temelli bir yaşamın  kurulabileceğinin altı çizildi.

Panelden sonra etkinliğimiz şiirler ve Ürün dostlarından oluşan müzik grubunun sunduğu canlı müzikle devam etti. Katılımcılar içerisinde bulunan Yaşam Yolu Müzik Üretim Birimi çalışanı dostumuzun sunduğu müzik ile Adil Okay'ın yazdığı Karanlığın İçinde  Aydınlık Yüzler oyunundan Suphilerin katliamını anlatan bölümü sunan Merhaba Sanat Tiyatrosu çevresinden dostumuz etkinliğimize renk kattı. Akdeniz Belediyesi Başkanı, yöneticileri ve emekçileri etkinliğimize katkı sunarak dayanışma sağlamışlardır.

Topluca TKP marşı okunarak, geleneksel ‘Akdenizden Karadenize 15 karanfil' eylemi gerçekleştirilerek etkinliğimiz tamamlandı.

Ürün Dergisi Mersin Temsilciliği