Tarih: 19.03.2011 |  Haberler
Newroz 2011

Ülke çapında yapılacak kitlesel gösterilerle kutlanacak olan Kürt halkının ulusal günü Newroz (21 Mart), Diyarbakır ve İstanbul'da yarın (20 Mart Pazar) yapılacak. Diline, kültürüne, varlığına sahip çıkmak, ayrımcılıktan kurtulmak, eşitliğe ve özgürlüğe kavuşmak için uzun ve sabırlı bir mücadele yürüten Kürt halkı, bu yıl Newroz'u, onurlu bir barış, genel af, Kürtçe eğitim talebiyle karşılıyor. Gösterilere yüz binlerce kişinin katılması bekleniyor.



Kürt ulusal hareketi, 1980 sonrasında, kapitalizmin neoliberal karşıdevrimci saldırısının bütün dünyayı kasıp kavurduğu dönemlerde atılım yapma gücünü göstermişti. Yeni devrim dalgasının dünya çapında yükselmeye başladığı, Arap dünyasını sardığı ve emperyalizmin devrimci yükselişi boğmak için bölgede yeni kanlı saldırılara giriştiği günümüz koşullarında, Kürt ulusal hareketinin Türkiye ve bölge işçi sınıfı hareketleriyle birleşerek yeni başarılara ulaşmasını diliyoruz. Kürt halkıyla birlikte "Newroz Piroz Be" diye haykırıyoruz.

Kürt ulusal hareketi ile sosyalist hareketin birliği sağlanmadıkça, emperyalizmin yıllanmış işbirlikçileri, Türk ve Kürt egemenleri, Kürt halkının özgürlük taleplerini boğmak için elverişli bir ortam bulacaklardır. İçeride ve dışarıda kapitalist egemenlerle anlaşarak, sosyalizmden uzaklaşarak, kapitalist düzenin dengeleri içinde kalarak çözüme ulaşma fantezisi, hayal kırıklığından başka sonuç doğurmaz. İsrail'in Filistin'e ve Lübnan'a saldırılarını sistemli olarak destekleyen, Afganistan'a, Pakistan'a, Irak'a ve son olarak Libya'ya soykırımsal saldırılarda bulunmaktan çekinmeyen sömürgeci ABD ve Avrupa Birliği'nin, 12 Eylül faşizminin yeni efendisi işbirlikçi AKP'nin ve Gülen hareketinin, Kürt halkına kölelikten başka bir gelecek öngördüğünü sanmak ağır bir hata olur.