Tarih: 19.04.2011 |  Haberler
ÇAĞRIMIZDIR

İşçi sınıfının uluslararası birlik, mücadele ve dayanışma günü 1 Mayıs, bu yıl İstanbul'da "1 milyon emekçi Taksim'e" sloganıyla kutlanacak. 1 Mayıs günü, sendikalar, meslek birlikleri, işçi sınıfının kurtuluşu davasına gönül vermiş partiler, öğrenci dernekleri, köylü birlikleri, kadın örgütleri, Kürtlerin ve diğer ezilen halkların kurumları, Aleviler ve baskı altında tutulan inanç gruplarının kuruluşları, eşitlik ve özgürlük taleplerini haykıracak.



1 Mayıs 2011 aynı zamanda Türkiye işçi sınıfının doksan yıllık meşru partisi TKP'ye gönül vermiş kadrolar ve taraftarların likidasyona son verme iradesini gösterecekleri gün olacak. TKP'liler dünya proletaryasının devrimci teorisini günümüz dünyasının devrimci pratiği ile birleştiren; sermayeden, devletten ve dinden bağımsız olduğunu gururla ifade eden Mustafa Suphilerin ve İsmail Bilenlerin partisini ayağa kaldıracaklar.

Hiç kimse, TKP'yi AKP işbirlikçisi liberalizme, dinciliğe, SİP yöneticilerinin şovenizmine, her alanda devrimciliği çürüten düzen içi çözüm hayallerine teslim edemeyecektir.

Bütün TKP üye ve sempatizanları, Birlik Dayanışma emektarları, İGD'liler, İKD'liler, İLD'liler, Barış Derneği aktivistleri, Köy-Koop'lular, Mustafa Suphi'den Deniz yoldaşa, Hasan Basri'den Ali İhsan Özgür ve Talip Öztürk'e, Boz Mehmet'ten Meryem Karakız'a, bu gelenek bizim diyen herkese çağrımızdır:

1 Mayıs'ta "SUPHİ'DEN BİLEN'E GELENEK YAŞIYOR" pankartı altında yürümeye davet ediyoruz.


SUPHİ'DEN BİLEN'E GELENEK YAŞIYOR GİRİŞİMİ