Tarih: 04.05.2011 |  Haberler
Komünistlerden Berlin'de 1 Mayıs

Berlin'li komünistler, uzun yıllardan sonra TKP bayrağını yeniden dalgalandırdılar. Yurtdışında yaşayan komünistler, ülkedeki gelişmelere paralel olarak birliği güçlendirmek, safları sıkılaştırmak ve yeniden ayağa kalkışın yurtdışı ayağını oluşturmak üzere, 1 Mayıs 2011'e çok hazırlıklı girdiler. Mütevazi ama bir o kadar da nitelikli bir kortej oluşturmayı başaran Berlin'li komünistler, uzun yıllardır ayrı düşmüş TKP'lilerin birliğinin çok büyük bir hızla gerçekleştirilebileceğini de kanıtlamış oldular.

Berlinli TKP'liler de 1 Mayıs mitingine İstanbul ve İzmir'deki yoldaşları gibi ''SUPHİ'DEN BİLEN'E GELENEK YAŞIYOR'' pankartı altında katıldılar. Yürüyüşe, bu pankart altında 1 Mayıs sabahı saat 9.00 da, Alman Sendikalar Birliği'nin düzenlediği ve çeşitli ilerici-devrimci-komünist örgütlerin oluşturduğu ''Klassenkämpferischer Block'' (sınıfsal mücadeleci blok) içerisinde katılındı. Kortejde ayrıca Ürün önlükleri ve TKP bayrakları da yer aldı.

Yürüyüş esnasında Suphi'den Bilen'e Gelenek Yaşıyor pankartı hem diğer örgütlerin, hem dostlarımızın, hem de TKP'lilerin birliğine girmeyi reddedip başka kulvarlara yelken açan bir kısım eski arkadaşın da büyük ilgisini çekti.

Tam tahmin ettiğimiz gibi, dostlarımızın neşesi, coşkusu ve merakı, diğerlerinin ise yakınmaları ve eleştirileri arttı.

Geleneksel 1 Mayıs şenliği büyük oranda Türkiye ve Kürdistanlı göçmen işçilerinin ve ailelerinin oturduğu ''Küçük İstanbul'' olarak adlandırılan Kreuzberg semtinde yapıldı. Bizler de, 1 Mayıs alanı olarak da anılan Mariannenplatz'da saat 12.00 den sonra standımızı açtık.

Güneşli güzel havada geçen ve birçok dost ve arkadaşlarımızın ziyaretine uğrayan standımıza ilgi çok büyüktü.

Standımızı pankartımızla süsledik. Standın yarısını Ürün yayınları ve Deniz Yayınlarından çıkan Taha Parla'nın kitapları ile doldurduk. Standın diğer yarısına da, masraflarımızı çıkartmak amacıyla, ellerimizle yaptığımız mezelerimizi sergiledik ve sunduk.

Standımızı ziyaret eden dostlarımızla güzel sohbetler yaptık. Yine, yurtdışındaki mitinglerin geleneksel eylem sonrası etkinliğine uygun olarak ziyaretçilerimize teklif ettiğimiz mezelerimiz ve şarabımız da büyük ilgi gördü.

Etkinlik bizler açısından, dostumuz işçiler açısından ve kendimizi Almanya soluna anlatmak açısından çok başarılı geçti. En güzel yan ise, birçok dost ve arkadaşımızın, seneye daha zengin organize edilebilecek bir standın yanısıra, Berlin'de Ürün Sosyalist Dergi çerçevesinde daha geniş ve daha kapsamlı aktiviteler yapılmasını önermeleri oldu. Uzun yıllardır ayrı durduğumuz, görüşemediğimiz kimi dostlarımızla saatlere varan konuşma, tartışma, eleştiri ve önerileri karşılıklı alma imkanımız oldu.

Bu bağlamda, çok daha güçlü ve çok daha etkin bir Ürün Sosyalist Dergi çalışmasının zemini şimdiden döşenmiş oldu. Tabii ki ortak etkinlikler için bir yıl sonrasını beklemeyeceğiz. TKP'liler likidasyona son vermek, komünistlerin birliğini sağlamak ve şoven SİP'in gerçek yüzünü yurtdışındaki dost örgütlerimize göstermek için en kısa zamanda harekete geçeceklerdir.