Tarih: 13.06.2011 |  Haberler
Psikolojik savaşta son perde

Kapitalist yatık medya, AKP'nin sistemli baskı ve beyin yıkama yoluyla yüzde 50 oy toplamasını "Muhteşem zafer", "Büyük Usta Erdoğan" manşetleriyle kutluyor ve bunu komünist, sosyalist ve devrimci demokrat güçleri yıldıracak bir psikolojik savaş unsuru olarak kullanıyor. Dünya kapitalist sistemine egemen güçlerin psikolojik savaşı, kuşkusuz, AKP'yi kafalara kazımakla sınırlı değil. Batı emperyalizmi ve emperyalizmin Türkiye dahil her ülkedeki uşakları, aylardır Libya ve Suriye'ye karşı da sistemli bir psikolojik savaş yürütüyor.

Suriye'ye karşı yürütülen psikolojik savaşın büyük bir sahtekârlığı dün akşam deşifre edildi. İnternette açılan "Şam'da Eşcinsel Kız" (A Gay Girl in Damascus) bloguyla bir anda Suriye'deki gerici ve karşıdevrimci ayaklanmanın sembolü haline getirilen Emine Araf'ın aslında var olmadığı dürüst internet eylemcileri tarafından kanıtlandı.

Kendisini ABD'nin ve Suriye'nin çifte vatandaşı Emine Araf olarak tanıtan, söz konusu blogu yazan ve birçok paylaşım sitesinde Emina Araf adıyla profil açan kişinin, Amerikalı Tom MacMaster olduğu açığa çıkarıldı. Suçüstü yakalanınca blogunda okurlarından özür dilemek zorunda kalan Tom MacMaster, özür dilerken bile psikolojik savaş yalanlarını sürdürdü ve "bu hileye Ortadoğu halklarının diktatörlüklere karşı mücadelesine dikkat çekmek ve Batı dünyasını aydınlatmak için başvurduğunu" yazdı.

Blogunda her gün, olmayan gösterilerde sözümona öldürülen, yaralanan, tutuklanan uydurma kişiler hakkında "bilgiler" veren Tom MacMaster'in senaryosu bir süre sonra daha da renklendirilmiş, Emine Araf 'ın Suriye polisi tarafından "kaçırıldığı" iddia edilmişti. Yalanda sınır tanımayan senaryo gereği, Emine Araf'ın kurtarılması için başta Paris, Londra ve New York olmak üzere birçok yerde kampanyalar düzenlenmiş, Amerikalı senatörler ve Obama yönetiminin sözcüleri "Beşşar Esad yönetiminin Emine Araf'ı derhal serbest bırakması" için demeçler vermişlerdi.

Olmayan Emine Araf'la söyleşi yaptıklarını iddia eden ve onun haberlerini bir dizi film gibi ısrarla sürdüren medya organları arasında, hepsi de "saygın" geçinen Amerikan basın ajansı Associated Press, en tanınmış Amerikan gazeteleri New York Times ve Washington Post, İngiliz Guardian, Fransız Le Monde, Katar'dan meşhur El Cezire ve Türkiye'den hurriyet.com.tr de var.

Bu liste psikolojik savaşın ne derecede planlı, örgütlü ve yaygın olduğunu gösteriyor. Sizler de rast gelmişsinizdir, televizyonlarda spikerler en ağlamaklı ifadelerle Suriye yönetiminin eşcinsel bir kadın eylemciye yaptığı zulmü günlerce aktarmışlar, onun kurtarılıp kurtarılamayacağı konusunda Amerikancı-dinci düşünce kuruluşlarını yöneten Ortadoğu uzmanlarına sorular yöneltmişler, bu uzmanların kestiği ahkâmları oturma odalarımıza boca etmişlerdi.

Tom MacMaster'in foyasının düşmesine yol açan gelişme, Emine Araf'ın resmi olarak kullandığı fotoğrafın, Londra'da yaşayan Jelena Lecic isminde bir kadına ait olduğunun ortaya çıkmasıyla başlamıştı.

Emperyalist ve kapitalist egemenler yalanda sınır tanımaz. Yatık medyanın yalanlarını haber sananlar bağımsız düşünme yetilerini kaybederler ve ister istemez emperyalizmin oyunlarına alet olurlar.