Tarih: 14.07.2011 |  Haberler
Emperyalist saldırganlar İstanbul'da

Libya'ya karşı yağma savaşı başlatan emperyalist saldırganlar 15 Temmuz 2011 Cuma günü İstanbul'da Çırağan sarayında toplanıyor. Kendilerine Libya Temas Grubu adını veren emperyalist koalisyonun İstanbul toplantısına, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen de katılıyor.

Toplantıda ABD ve NATO ile ev sahibi Türkiye'nin yanı sıra, Fransa, İngiltere, İtalya, Hollanda, Kanada, Polonya, Danimarka, Avustralya, Bulgaristan, Portekiz, Malta, Fas, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Malta egemen sınıfları da temsil ediliyor.

Amerikan emperyalizminin yoğun baskısına boyun eğerek Türkiye'yi daha altı ay öncesine kadar "en yakın dost ülkeler" olarak tanımladığı Libya'yle savaş, Suriye'yle her an savaşa dönüşebilecek düşmanlık durumuna getiren AKP iktidarı, toplantıya Rusya ile Çin'i de davet etti. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi oylamasında çekimser kalarak NATO saldırısının yolunu açan Rusya ile Çin, bağımsız bir ülkeyi taş üstünde taş bırakmadan bombalayan NATO'nun açık suç ortağı olarak görünmek istemedikleri için, daveti reddettiler.

AKP ise, Amerika'nın gözüne girmekten başı dönmüş bir şekilde, emperyalizmin bölge halklarına karşı kör aleti olarak hareket ediyor. Kuruluşunu emperyalist işgale karşı savaşa dayandıran bir devletin kamu görevlisi sıfatını taşıdıkları hâlde emperyalist işgalciler koalisyonuna katılan işbirlikçiler, bu ağır suçun hesabını eninde sonunda verecekler.

Türkiye halkı, emperyalizmin vahşi saldırısına karşı aylardır direnen Libya halkının yanındadır. Clinton, Rasmussen ve diğer savaş suçluları, Türkiye'den defolun.