Tarih: 15.07.2011 |  Haberler
Emperyalist küstahlık

Libya'ya savaş açan emperyalist koalisyon, bugün İstanbul'da Çırağan sarayında yaptığı toplantıda, küstahlıkta sınır tanımayan bir karar alarak, Libya'daki kuklası olan Ulusal Geçiş Konseyi'ni ülkenin meşru hükümeti olarak tanıdı.

Soyguncu zorbalar kendi uşaklarını Libya'ya paşa tayin ediyorlar! Hiç kimse sömürgecilerin kiralık askerlerini, emperyalist saldırıya karşı vatanlarını, bağımsızlıklarını, doğal kaynaklarını ve onurlarını korumak için savaşan Libya halkına meşru hükümet olarak yutturamaz. Türkiye, bölge ve dünya halkları da bu yutturmacayı elinin tersiyle itecektir.

Dev bankalarınız ve şirketleriniz, NATO'nuz, son teknoloji ürünü ölüm makineleriniz, yalan kusan medya şebekeleriniz, beyin yıkayan üniversite şebekeleriniz, kapitalizm dininin tanrısı Amerika'ya tapan gerici yönetimleriniz, bu kararı hayata geçirmeye yetmez. Padişah saraylarında toplanıp uğursuz planlarınızı kurabilirsiniz ama direnen halkların iradesi planlarınızı eninde sonunda paçavraya çevirir. Padişahların yerinde yeller esiyor. Hitler'in ve Mussoli'nin yerinde yeller esiyor. Sizin de yerinizde yeller esecek. Kaba kuvvet hak yaratmaz. Zorbalık, meşruiyet doğurmaz. Eşitlik, özgürlük ve adalete dayalı olmayan hiçbir düzen ayakta kalmaz.

Emperyalist koalisyon, ayrıca, Libya'ya karşı bombardımanın Ramazan ayında daha da yoğunlaştırılarak sürdürülmesini kararlaştırdı. Savaşın başını çeken ve Haçlı geleneğini sürdüren ırkçı, Batılı, beyaz, Hıristiyan kapitalist soyguncuların bu kararı gönül rahatlığıyla aldığı tahmin edilebilir. Ama gülücükler saçarak toplantıyı yöneten Türkiye ve Katar yöneticileri sıkı İslamcı geçinirler; İslam geleneğine bu kadar ters bir karara uçaklarını ve gemilerini tahsis ederken bakalım hangi yüzle oruç tutup namaz kılacaklar. Bir kez daha görülüyor ki, Arap ve İslam toplumlarının egemenleri, Batı emperyalizminin Arap ve İslam halklarına karşı kullandıkları piyonlardır.

Ülke, bölge ve dünya halkları emperyalist koalisyonun planlarını boşa çıkarmak göreviyle karşı karşıya. Libya halkıyla dayanışmayı arttıralım. Sömürgeci barbarlığı hortlatan emperyalist koalisyona karşı kendi halklarımızı uyaralım. Libya'nın boğazlanmasına göz yummayalım.