Tarih: 20.07.2011 |  Haberler
İsrail'in zorbalığı sürüyor

Siyonist İsrail, Gazze'ye uygulanan İsrail ablukasını kırmak üzere yola çıkan, içinde barış eylemcilerinin ve yardım malzemelerinin bulunduğu "El Kereme (Onur)" isimli tekneye 19 Temmuz 2011 günü uluslararası sularda zorla el koydu.

İsrail donanmasına bağlı gemiler Gazze'nin 40 mil açıklarında tekneyi kuşattı, ardından da özel komandolar tekneye çıktı. Barışçı direnişle İsrail'in kanun tanımaz zorba yüzünü teşhir etmek isteyen eylemciler, komandolara karşı koymadı. Teknede çoğu barış eylemcisi, bir kısmı gazeteci 16 kişi bulunuyordu. Barış eylemcilerinin Fransa, Kanada, Yunanistan, Tunus ve İsveç uyruklu olduğu, üç gazetecinin ve büyük olasılıkla İsrailli gazeteci ve yazar Amira Hass'ın da teknede olduğu sanılıyor.

El Kereme teknesinin İsrail'in Aşdod limanına çekildiği bildirildi. İsrail İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Göçmen İdaresi, teknede bulunan yabancı uyruklu herkesin Aşdod'da sorgulandıktan sonra sınır dışı edileceğini ve 10 yıl süreyle İsrail'e girişlerinin yasaklanacağını açıkladı.

El Kereme teknesi, Gazze'ye yardım götürerek İsrail ablukasını kırmayı amaçlayan İkinci Özgürlük Filosu'ndaki 10 gemiden biri.

Geçen yıl Birinci Gazze Filosu'na yardımcı olan ve Mavi Marmara gemisini filoya tahsis eden AKP hükümeti, İkinci Özgürlük Filosu'na bu yıl gemi tahsis etmediği gibi, Türkiye limanlarına demirleme izni bile vermedi.

AKP hükümetinin filoya yardımı reddetmesi nedeniyle, yardım gemileri Yunanistan limanlarına demirlemişlerdi. Ne var ki, Yunanistan hükümeti, tıpkı AKP hükümeti gibi, Amerika'nın ve İsrail'in baskılarına boyun eğdi, Haziran sonundan beri Yunanistan limanlarında demirli bulunan gemilerin denize açılmasını yasakladı. El Kereme teknesi Yunanistan karasularından gizlice ayrılmayı başarmıştı.

Dünya halkları İsrail'in yerleşimci sömürgecilerine artık yeter diyor. Karadan, havadan ve denizden İsrail kapılarına dayanan her barış eylemcisini öldüren, yaralayan, döven ve sınır dışı eden İsrail aslında her geçen gün yıkıma yaklaşıyor. Amerikan baskılarına boyun eğen halk düşmanı hükümetlerin onursuzluğu, İsrail'i kurtarmaya yetmeyecek.