Tarih: 29.07.2011 |  Haberler
Libyalı karşıdevrimciler birbirine düştü

Libyalı kukla güçlerin genelkurmay başkanı Abdülfettah Yunus ve iki yardımcısı, 28 Temmuz 2011 Perşembe sabahı, Kaddafi yönetimiyle gizli ilişkiler sürdürdükleri gerekçesiyle, kendi örgütü tarafından tutuklandıktan kısa bir süre sonra öldürüldü. Daha önce Libya hükümetinde içişleri bakanı olarak görev yapan Abdülfettah Yunus, Şubat ayında gerici isyancıların safına geçmiş ve kukla birliklerin başkomutanlığına getirilmişti.

Abdülfettah Yunus'un ve iki yardımcısının kendi örgütü tarafından yargılanmadan öldürülmesi, dünya kapitalist sisteminin efendisi emperyalistlerin Ulusal Geçiş Konseyi adını taşıyan bu kukla örgütü saygınlaştırma ve Libya halkının meşru temsilcisi olarak tanıma ve tanıtma kampanyasının ne kadar çürük olduğunu gösteriyor.

ABD, Avrupa Birliği ve işbirlikçi kapitalist hükümetlerin yoğun siyasal, askerî, diplomatik ve ekonomik yardımından yararlanan Libyalı kuklalar, NATO'nun Libyalı sivil halka yönelik acımasız bombardımanına, halk aç ve ilaçsız bırakma amacını taşıyan vahşi ablukasına rağmen, bir türlü başarılı olamadılar. Libya halkı ve yönetimi vatanını, doğal kaynaklarını, sosyal kazanımlarını ve onurunu korumak için aylardır direniyor. Emperyalist koalisyon Libya halkının iradesini kıramayınca, kukla güçler içindeki anlaşmazlıklar ve çatışmalar alevleniyor. Dünya kapitalist medyasının psikolojik desteği, genelkurmay başkanı ilan ettikleri Yunus'u ve yardımcılarını yargısız infazla yok eden kukla güçlerin daha da itibarsızlaşmasını engellemeye yetmeyecek.

Libya lideri Muammer Kaddafi, karşıdevrimcilerin birbirine düştüğünü gösteren bu yargısız infazın bir gün öncesinde, Libya'nın işgal altında olmayan bütün bölgelerinde emperyalist saldırıya karşı meydanlara dökülen halkına radyodan yaptığı konuşmada, "NATO'dan korkmuyoruz. Kendi halklarına silah çeken kuklalardan korkmuyoruz. NATO'yu da, kuklarını da yeneceğiz. Çünkü biz hepimiz, düşmanı yenmek için gereken her fedakârlığı göstermeye, vatanımızı korumak için kadın, çocuk demeden kendi canımızı vermeye hazırız" dedi.

Yunus'un ve iki yardımcısının yargısız infazı, Ulusal Geçiş Konseyi adlı haydutlar çetesinin ipliğini iyice pazara çıkarmıştır. AKP hükümeti, kardeş Libya halkına yönelik emperyalist savaştan derhal çekilmelidir. Ulusal Geçiş Konseyi'ni meşru hükümet olarak tanıma kararını derhal iptal etmelidir. Türkiye, Arap ve İslam halklarına karşı sömürgecilerin kılıcı olmamalıdır.