Tarih: 29.07.2011 |  Haberler
Ordu üst yönetimi istifa etti

Türk Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay bugün (29 Temmuz 2011) istifa etti.

İstifalar, Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül arasında dün ve bugün art arda yapılan toplantıların ardından geldi. Toplantılarda, "Ergenekon" ve "Balyoz" davalarından tutuklu 43 general ve amirale ilişkin olarak 1 Ağustos 2011 günü başlayacak Yüksek Askerî Şura (YAŞ) toplantısında alınacak kararlarda uzlaşmaya varılamaması ve bugün "İnternet Andıcı" adı verilen davada Ege Ordu Komutanı Nusret Taşdelen de içinde olmak üzere birçok general ve amiral hakkında yakalama kararı verilmesi üzerine alındığı sanılıyor.

Ordu üst yönetiminin öteki ismi Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel ise istifa etmedi.

Ürün, geçen yıl yapılan YAŞ toplantısı sonrasında "AKP Paşaları Dönemi" başlığıyla yayınladığı değerlendirmede, AKP'nin kapitalist iktidar bloku içindeki üstünlüğünü daha da pekiştirdiğine işaret etmişti. AKP'nin Necdet Özel'i genelkurmay başkanlığına getirmek istediğini belirten Ürün,

"Görünen o ki, AKP'yle işbirliği yapan paşalar döneminden doğrudan doğruya AKP paşaları dönemine giriyoruz" sonucuna varmıştı.

AKP, artık egemen sınıf içinde yer alan öteki grupların kendisiyle işbirliği yapmasıyla yetinmiyor, mutlak iktidar peşinde koşuyor.