Tarih: 03.08.2011 |  Haberler
Filistin'in unutulmasına izin verme

Balkan ülkelerindeki komünist partileri geçen günlerde bir araya gelerek Filistin topraklarında yıllardır devam eden İsrail işgaline karşı Filistin halkıyla dayanışma çağrısı yaptı. Balkan Komünist Partileri Ortadoğuyu mahşer alanına çevirmeye çalışan emperyalizme karşı bütün halkları Filistin halkının haklı mücadelesini desteklemeye çağırdı. Açıklamada şöyle denildi:

Bugüne kadar bütün dünyada 110'un üzerinde ülke Filistin devletini tanıdı. Bu bağlamda Filistin halkının mücadelesinin bu yılın Eylül ayında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda görüşülmesi bekleniyor.

Bizler, Balkan Komunist Partileri temsilcileri, işgalci İsrail ordusunun barbarlığına son verilmesi ve özgür ve bağımsız bir Filistin devleti kurulmasının Filistin halkının mücadelesinde önemli bir adım olacağını düşünüyoruz. Barbar İsrail devleti işgal ettiği toprakları terk ederek 1967 sınırlarına geri çekilmeli ve başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin devleti kurulmalıdır.

Bölgemizdeki devletleri, Birleşmiş Milletler'in bir üyesi olarak bu uluslararası girişimde görev almaya ve başkenti Doğu Kudüs olan ve 1967 sınırlarının kabul edildiği özgür bir Filistin devletinin oluşturulmasını desteklemeye çağırıyoruz.