Tarih: 15.08.2011 |  Haberler
Halklara savaş açma, barış yap

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'ye karşı kullandığı militarist emperyalist dili bu kez Kürt ulusal hareketine de yöneltti. AKP'nin 10. kuruluş yıldönümünde AKP Ankara il örgütünün Sincan'da düzenlediği iftarda yaptığı konuşmada, "mübarek Ramazan vesilesiyle sabrettiklerini, bıçağın kemiğe dayandığını, bölücü terör örgütü ve onların siyasi uzantılarına ağır fatura ödeteceklerini" söyledi. (Cumhuriyet, "Bıçak kemiğe dayandı", 15 Ağustos 2011).

Halklar arasında savaş tehditleri ve savaşla varılacak bir yer yoktur. Bugüne kadar süregelen savaş politikaları kitlesel ölümlere ve ağır yıkımlara yol açtı, savaşı sürdürmek ölümleri katlamak ve yıkımları çoğaltmaktan başka bir sonuç veremez.

Kamu adına görev yapan herkese düşen sorumluluk, halklar arasındaki sorunları barışçı biçimde çözmek, halkların eşitliği ve özgürlüğü temelinde ölüme ve yıkıma son vermektir.

Biz Türk-Kürt savaşı da istemiyoruz, Türk-Arap savaşı da istemiyoruz. Aynı şekilde, Kürt-Fars, Kürt-Arap ve Arap- Fars savaşı da istemiyoruz. Bu savaşlar, sadece sömürgecilere, dolar milyarderlerine, halklarının kaderiyle hiç bir ilgileri kalmamış kapitalist kodamanlara hizmet eder.

Türk, Kürt, Arap ve Fars halkları arasında eşitliğe ve özgürlüğe dayalı barışçı birlik, Ortadoğu'nun emperyalist ve siyonist güçler ile onların işbirlikçisi kapitalist oligarşilerin sömürü ve zulmünden kurtulması anlamına gelen büyük bir devrim olacaktır. Bu devrim ise, yeryüzünün kapitalizmin ilkelliğinden kurtulmuş yeni bir uygarlığın boy vereceği kardeşlik gezegeni olması yolunda kilit bir aşamanın müjdesini verecektir.

Başbakan Erdoğan, politikalarını gözden geçirmeli, militarizmi ve savaşı değil, ülke içinde ve dışında halklar arasında barışı ve kardeşliği seçmelidir.