Tarih: 16.08.2011 |  Haberler
Tunus'ta protesto gösterileri

Tunus'ta devrimin taleplerini yerine getirmemek için oyalama taktiği uygulayan hükümet, 15 Ağustos 2011 günü ülke çapında yapılan miting, yürüyüş ve gösterilerle protesto edildi. Protestolar Genel İşçi Sendikası, Tunus Barosu ile devrimci, ilerici parti ve örgütlerin çağrısıyla düzenlendi.

"Yeni bir devrim istiyoruz", "Hükümet istifa", "Adalet istiyoruz", "Terörizmin merkezi İçişleri Bakanlığı dağıtılsın", "Bağımsız yargı", "Rüşvetçi yargıçlar kovulsun", "Özgür Tunus'ta hırsızlara yer yok" sloganlarının atıldığı protestolarda, 14 Ocak devriminde şehit düşenlerin anısına saygı gösterilerek halkın devrimi yaparken ortaya koyduğu taleplerin kararlı biçimde, derhal ve tümüyle yerine getirilmesi istendi.

Başkent Tunus ile Sfaks, Sidi Buzid, Manastır, Bizerte, Beca, Cerbe şehirlerinde yapılan protestolara binlerce işçi, kamu emekçisi, köylü, genç, avukat katıldı.

Başkentte aynı saatte üç ayrı yerde gösteri düzenlendi. Polis İçişleri bakanlığı binası önünde yapılan gösteriye gaz ve coplarla saldırdı.