Tarih: 17.08.2011 |  Haberler
Kürt sorunu savaşla çözülmez

Bu sabah (17 Ağustos 2011) Hakkâri Çukurca'da meydana gelen patlamada biri binbaşı 9 asker ve 1 korucu öldü, 11 asker yaralandı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Sabrımızın, sözün bittiği yerdeyiz. Ramazan ile ilgili sabrımız bitmiştir. Bundan sonrası konuşulmaz, uygulanır. Artık her şeyi olunca göreceğiz. Terörle arasına mesafe koymayanlar da bedelini ödeyecek. Teröristlere buraları asla teslim etmeyeceğiz" dedi.

Televizyon ve radyoların verdiği haberlere göre, Türk savaş uçakları gece saatlerinde Kandil ve Zap bölgesini bombalamaya başladı. KDP'ye yakın Kurdistan TV, yerel saatle 21.00 sularında sınırı geçen Türk Hava Kuvvetleri'ne ait 15 kadar savaş uçağının bölge sınırları içerisinde yer alan Kandil, Qesrik, Sideka, Gilka, Zap, Haftanin, Xınere, Hakurk, Dola Şehidan, Metina, Kani Masi ve Yukarı Berwari alanlarını bombaladığını bildirdi. Hava operasyonlarında can kaybı olup olmadığı konusunda henüz net bir bilgi elde edilemezken, bombalanan alanlarda yaşayan halkın büyük bir kaygı ve panik içinde olduğu belirtildi.

Kürt sorununda yine savaş boruları çalıyor, çözümsüzlük derinleştiriliyor. Medyaya sızdırılan ve gafil genel yayın yönetmenlerinin ellerini oğuşturarak aktardığı bilgilere göre, hükümet KCK tutuklamalarını bütün DTK üyelerini kapsayacak şekilde genişletmeyi, Hakkâri ve Şırnak'ta özel yöntemler uygulamayı, aynı zamanda kapsamlı sınır ötesi harekât düzenlemeyi planlıyormuş.

Bu yol, Türk ve Kürt halklarının kardeşliğine, birliğine ve dirliğine hizmet etmez. Kürt sorunu barışla, eşitlik ve özgürlük temelinde çözülmelidir. Kan dökülmesine derhal son verilmelidir. Türk ve Kürt gençlerinin birbirlerini öldürmesine göz yumarak varılacak yer, karşılıklı yıkımdır. Daha fazla tutuklama, daha fazla bomba, daha fazla ölüm çözüme değil, çözümsüzlüğe götürür.

Türk ve Kürt halklarının ortak çıkarı, sorunların anlaşarak, barışarak çözülmesidir.