Tarih: 19.08.2011 |  Haberler
İngiltere'den utanç verici ceza

İngiltere'de Ağustos'un ikinci haftası içerisinde başlayan protestoları bahane eden İngiltere egemenleri işçilerin, yoksulların, dışlanmışların sistemin çürümüşlüğüne ve ikiyüzlülüğüne karşı başkaldırılarına yönelik baskılarını yoğunlaştırdı. Gösteriler bir polisin Londra'nın kuzeyindeki Tottenham semtinde 29 yaşında siyah bir genci öldürmesini protesto eden ve adalet isteyenlere polisin saldırısı ile başlamıştı.

Polisin saldırısına karşı protesto eylemleri Londra'nın güneyindeki Lewisham, Peckham, Croydon, Woolwich, Clapham Junction, doğusundaki Hackney ve Bethnal Green gibi semtlerin yanısıra kentin batısındaki varlıklı semtlerden Notting Hill ve Ealing'e de yayılmıştı.

İngiltere egemenleri ezdikleri ve dışladıkları göçmenlerin ve yoksulların talepleri için sokağa çıkmasına hiç mi hiç tahammül edemediklerini bir kez daha gösterdiler. Polis, başkent Londra'ya çevre illerden takviye alarak meşru taleplerini dile getirenlere copla, tazyikli suyla, biber gazıyla saldırdı.

Protestolar sırasında yüzlerce insan gözaltına alındı onlarca insan da tutuklandı. Gözaltında tutulanların büyük bir bölümü hakim karşısına çıkarıldı. Hakim karşısına çıkarılan 21 yaşındaki Jordan Blackshow ve 22 yaşındaki Perry Sutcliffe-Keenan facebooktan insanları protesto etmeye davet ettikleri nedeniyle 4 yıl hapse mahkum oldular.

Emperyalist kapitalist sistem her sıkıştığında demokrasi maskesini hemen sıyırabiliyor ve kitlelere gerçek yüzünü gösteriyor. Suriye'de sokağa çıkan gerici faşist Müslüman Kardeşler örgütü üyelerini gözaltına alan Suriye'yi insan haklarını ihlal etmekle suçlayan emperyalistler kendi ülkelerinde sanal medyadan sadece fikrini söyleyenleri 4 yıl hapse mahkûm ediyorlar.

Emperyalistler başka ülkeleri insan haklarını ihlal etmekle suçlayacağına aynaya bakmalıdırlar. İngiltere'nin fikrini söyleyen kendi yurttaşlarına neler yaptığını "Hunger" adlı filmden biliyoruz. Her istediği yere demokrasi ve insan hakları götürdüğünü iddia eden ABD emperyalizminin insan haklarına ne kadar önem verdiğini, işkencehaneye çevirdiği "Guantanamo Üssü'"nden biliyoruz.

Demokrasi'nin beşiği(!) olarak bilinen İngiltere, diğer ülkeleri insan haklarını ihlal etmekle suçlayacağına kendi ülkesindeki insan hakları ihlallerine bir an önce son vermelidir. Sadece fikrini söylediği için insanları hapse atmaktan vazgeçmeli, yoksulların, ezilmişlerin, dışlanmışların sesine kulak vermelidir.