Tarih: 19.08.2011 |  Haberler
Savaş ve faşizm yolunda dolu dizgin

AKP, Libya'yla savaşıyor. Suriye'yle savaşa hazırlanıyor. Kandil'e hava harekâtı düzenliyor. Kürt illerinde operasyonları hızlandırdı. Vicdansız genel yayın yönetmenleri tutuklama listelerinde kaç kişi olduğu konusunda el arttırıyor. Her türlü muhalefet türlü gerekçelerle suç durumuna getiriliyor.

Bugün (19 Ağustos 2011) İşçi Partisi genel merkezi ile İstanbul il merkezine, Aydınlık gazetesine ve Ulusal Kanal'a baskın yapıldı. İşçi Partisi genel başkan yardımcıları Mehmet Bedri Gültekin, Erkan Önsel, Turan Özlü, İstanbul Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Enstitüsü araştırma görevlisi Mehmet Bora Perinçek, Aydınlık çalışanları Mehmet Bozkurt, Caner Taşpınar, Ruhsar Şenoğlu, Bülent Baş ile Ulusal Kanal muhabiri İlyas Gümrükçü gözaltına alındı.

Bu baskın ve tutuklamalar, düşünce, basın ve örgütlenme özgürlüğünün ayaklar altına alınması, sırf AKP'ye muhalefet ediyor diye her yasal oluşumun suçlulaştırılması, emperyalizmin güdümünde savaş ve faşizm yolunda atılan sistemli adımların son halkasıdır.

Baskıya uğrayanların "ulusal solcu" olması, sola ve Kürt ulusal hareketine karşı duruşları, işin özünü değiştirmez. AKP'nin baskını, izlediği savaş ve faşizm politikasının gereği olarak uygulanmıştır. Görüşleri bizim görüşlerimizden ne kadar farklı olursa olsun, baskıya uğrayanların en temel yurttaşlık haklarını savunmak, demokrasinin asgari gereğidir. Bu baskına ve gözaltılara karşı çıkmak, düşünce, basın ve örgütlenme özgürlüğünü savunmaktır.

AKP hukuk dışı uygulamalarına son vermeli, gözaltına aldığı İşçi Partisi, Aydınlık ve Ulusal Kanal mensuplarını ve yakınlarını derhal serbest bırakmalıdır.